REKLAMA
Zdroj: Canva
Bezlepkový čerešňový koláč
Tento bezlepkový čerešňový koláč je chutný a jednoduchý recept, ktorý si zamiluje celá rodina. Čerstvé čerešne a sladká bezlepková zmes dávajú tomuto koláču bohatú a lahodnú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 200 g bezlepkovej múky
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 kl vanilkového extraktu
- 1 ks bielok
- štipka soli
- 500 g čerstvých čerešní
- 3 ks vajcia
- 200 ml smotany
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C. Zmiešajte múku, maslo, cukor, vanilku, bielok a soľ, kým nezískate drobenkovú konzistenciu.
2. Krok
Rozdeľte zmes na polovicu. Polovicu zmesi natlačte na dno pripravenej formy.
3. Krok
Čerešne očistite a vykôstkujte.
4. Krok
Vyšľahajte vajcia so smotanou. Do zmesi vmiešajte čerešne.
5. Krok
Čerešne uložte na cesto.
6. Krok
Zvyšnou polovicou cesta posypte vrch koláča.
7. Krok
Bezlepkový čerešňový koláč pečte asi 45 minút.