Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami
Tento recept na bravčovú panenku plnenú sušenými paradajkami je jeden z mojich obľúbených. Kombinácia jemného bravčového mäsa, sladkastých sušených paradajok a aromatických korenín vytvorí harmonickú symfóniu chutí.
Ingrediencie
- 200 g bravčové panenky
- 8 ks sušených paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a korenie
- maslo
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravím bravčové panenky. Ošúpem cesnak a pretlačím ho. Mäso potom na oboch stranách nasolím, okorením a natieram olejom zmiešaným s pretlačeným cesnakom. Nechám ho takto odležať aspoň 20 minút, aby sa chute prepojili.
Potom mäso na oboch stranách opečiem na rozpálenom masle. Nechám ho piecť asi 5 minút na jednej strane a potom ho otvorím na druhú stranu.
Potom panenky prerežem napoly, ale nie úplne do konca, aby sa dali ľahko plniť. Do každej panenky vkladám 2-3 sušené paradajky.
Napokon panenky zavriem a zabalím do alobalu. Pečiem ju v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút.