Zdroj: Pixabay
Chrumkavá kačica na čínsky spôsob
Obľúbený recept na výbornú kačku.
Ingrediencie
- 1 kačica
- 1 pomaranč
- 1 Cibuľa
- soľ
- 1 kl mletý zázvor
- 2 pl Med
- 1 pl sójovej omáčky
Najnovšie letáky
Postup
Kačicu si umyjeme a odrežeme z nej krídla. Pripravený kačicu dobre nasolíme zo všetkých strán.
Pomaranč umyjeme a nakrájame na väčšie plátky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame na väčšie plátky. Ochutíme ich soľou a mletým zázvorom. Dobre premiešame a naplníme tým kačicu.
Kačku dáme na pekáč. Podlejeme vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme do mäkka.
Po upečení kačicu vykostíme tak aby nám zostali väčšie kusy stehien a pŕs spolu s kožou. Zvyšné mäso môžeme odložiť a použiť na prípravu napríklad sendvičov.
Teraz si pripravíme marinádu z medu a sójovej omáčky. Dobre ich premiešame. Kusy mäsa na koži potrieme touto zmesou, uložíme ich na pekáč a v trúbe pod grilom na 230 stupňov ešte zapečieme do chrumkava asi 8 minút.
Vyskúšam, mňam