REKLAMA
Zdroj: Pixabay: silviarita
Citrónová marmeláda
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kg citrón
- 1 kg cukor
- 1 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Rozrež citróny na polovicu a odstráň semienka. Nakrájaj dužinu na malé kúsky.
2. Krok
V hrnci, priveď vodu do varu. Pridaj do neho citróny a var ich hodinu.
3. Krok
Odstráň citróny z vody a odlož ich na bok.
4. Krok
Pridajte cukor do vody a varíte, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
5. Krok
Pridaj citróny do cukrového sirupu a var ďalšiu hodinu, alebo kým marmeláda nedosiahne požadovanú konzistenciu.
6. Krok
Nechajte džem vychladnúť, než ho dáte do sterilizovaných sklenených pohárov.