REKLAMA
Zdroj: canva
Domáci paradajkový pretlak za minútu
Veľmi jednoduchý recept na domácu paradajkovú pastu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 5 kg paradajka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Paradajky umyte a presuňte cez mlynček.
2. Krok
Zmes dajte do hrnca a priveďte ju do varu.
3. Krok
Keď sa začne variť, rozdrvte zmes sitkom, aby tekutina vyplávala na povrch, a naberačkou ju prelejte do iného hrnca. V prvom hrnci zostane len dužina a semená.
4. Krok
Varte 15 minút. Sledujte, ako sa objem zmesi zmenšuje.
5. Krok
Odstavte panvicu z plameňa a nechajte ju 5 minút odstáť.
6. Krok
Cez sitko ju prepasírujeme tak, aby sa dužina dostala do hrnca a semienka zostali v sitku.
7. Krok
To je všetko. Pastu môžeme použiť ihneď alebo ju môžeme dať do vreciek a zamraziť alebo ju môžeme dať do pohárov a sterilizovať.