Dvojfarebný koláč s pudingom
Jednoduchý a chutný, taký má koláč byť!
Ingrediencie
Cesto
- 6 ks vajce
- 150 g kryštálový cukor
- 150 g polohrubá múka
- 5 pl kakao
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- 11⁄2 dcl olej
- 11⁄2 dcl mlieko
Puding svetlý
- 2 ks vanilkový puding
- 0.8 l mlieko
- 125 g maslo
Puding tmavý
- 2 ks kakaový puding (prášok)
- 0.8 l mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Bielka oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, primiešame olej a mlieko a poriadne zmiešame dokopy. Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva.
Bielky vyšľaháme a opatrne pridáme do pripravenej zmesi. Všetko vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre cca 25 minút na 175 stupňov.
Pripravíme si hustejší vanilkový puding. Kým je horúci, primiešame doň maslo.
Upečený koláč po vybratí z rúry popicháme opačnou stranou varechy, aby sa nasiakol pudingom a ešte horúci puding vylejeme na koláč.
Necháme odstáť a zatiaľ si pripravíme kakaový puding. Primiešame doň maslo a teplý ho vylejeme na koláč ako hornú vrstvu.
Koláč necháme vychladnúť, môžeme ozdobiť grankom alebo postrúhanou čokoládou a môžeme servírovať.