REKLAMA
Jednoduchá malinová torta s mascarpone
Recept na jednoduchú malinovú tortu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 300 g maslové sušienky
- 150 g maslo
- 500 g mascarpone
- 4 vajce
- 4 pl pudingu
- podľa chuti cukor
- 500 g maliny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Roztopíme si maslo. Podrvíme sušienky. Pokiaľ nám to nepôjde ľahko ručne, dáme sušienky do sáčka a rozdrvíme napr. tĺčikom na mäso. a prdáme k maslu. Zmiešame.
2. Krok
Zmes vtlačíme do tortovej formy, pritlačíme ju na dno aj boky formy. Dáme piecť na 175°C do rúry (15-20 min).
3. Krok
Mascarpone osladíme, podľa toho ako máme radi. Sladiť môžeme medom, cukrom. Zmiešame so žĺtkami z vajíčok a pudingom.
4. Krok
Z bielkov, ktoré nám ostali, vyšľaháme tuhý sneh. Ten po častiach vmiešame do zmesi s mascarpone.
5. Krok
Krém vylejeme na vychladený korpus.
6. Krok
Nakoniec si tortu ozdobíme malinami, poprípade si uvaríme maliny s trochou vanilky a cukru a nalejeme na vrch koláča, necháme vychladnúť v chladničke. Dobrú chuť