REKLAMA
Ovocný koláč s kyslou smotanou
Recept na rýchly a jemný ovocný koláč s kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 200 g hladká múka
- 100 g masla
- 2 ks vajcia
- 1 balenie prášku do pečiva
- 2 Lyžice mlieka
- 500 g ovocia
Poleva:
- 1 pohár kyslej smotany
- 1 ks vajce
- 1 ks vanilkový cukor
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ovocie umyjeme, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a vajcami. Potom pridáme múku.
3. Krok
Dolejeme mlieko a všetko dôkladne premiešame. Plech si vymažeme maslom a zmes vylejeme na plech.
4. Krok
Ovocie položíme na cesto a koláč dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov približne 20 minút.
5. Krok
Kyslú smotanu zmiešame s vajcvanilkovým cukrom. Pripravenou zmesou prelejeme ovocie a dáme piecť do rúry ešte na 10 - 15 minút, kým smotana nezhnedne.