REKLAMA

Tvarohové lievance

🥞 Prudko návykový recept na lievance, ktoré sú nielenže zdravšie oproti tým klasickým, neobsahujú žiaden cukor, obsahujú veľa bielkovín a získajú si ťa svojou nadýchanosťou a lahodnou chuťou. 🥞

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilková esencia Pridané do
  • 2 polievková lyžica Med Pridané do
  • troška kypriaci prášok Pridané do
  • 5 polievková lyžica špaldová múka Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

🥞 Najprv si pripravíme vajcia. Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtky si dáme do misy, pridáme k ním med/iné ľubovoľné sladidlo, vanilkovú esenciu. Následne si žĺtky vyšľaháme.

2. Krok

🥞 K žĺtkom preosejeme muku s práškom do pečiva. Všetko znova premiešame, kým nezískame jednoliatu hmotu.

3. Krok

🥞 Následne si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Sneh pridávame k žĺtkovej mase a postupne pridávame tvaroh. Pokiaľ by sme mali hmotu veľmi riedku pridáme opäť múku, tu znova preosievame.

4. Krok

🥞 Takto vytvorená hmota je pripravená na tepelné spracovanie. Pripravíme si najlepšie teflónovú nepriľnavú panvicu. Ak nemáte panvicu s nepriľnavým povrchom použijeme trochu kokosového oleja. Ak nemáte ani ten tak si dáme na panvicu rozpustiť trošku masla.

REKLAMA
5. Krok

🥞 Pomocou veľkej lyžice robíme na panvici "kôpky", ktoré sa rozlejú do okrúhleho lievanca. Na malom plameni necháme piecť asi 3minúty. Potom lievanec otočíme a pečieme na malom ohni ešte 2minúty. Pripadne lievance častejšie otáčame aby nám neprihoreli.

6. Krok

🥞 Panvicu potom stačí len pretrieť papierovou kuchynskou utierkou, aby sme sa zbavili prípadných spálených častí a môžeme nalievať ďalšie cesto na lievance.

7. Krok

🥞 Hotové lievance môžete natrieť džemom, čokoládou, podávať s čerstvým ovocím, fantastické sú poliate javorovým sirupom. Ak si zvolíte zdravšiu verziu ako ja, lievance natrite proteínovým pudingom. Ja som použila vanilkový proteínový puding z Lidlu a roztopila hrsť mrazených čučoriedok s trochou medu. Fantázii sa medze nekladú.

8. Krok

🥞 Verím, že vám tento recept bude chutiť rovnako ako mne, dobrú chuť ! 😋

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (2)

_katcakes__
27. 5. 2021

Ak chcete schudnúť a zároveň si dopriať niečo sladké, tento recept je pre vás to pravé ☺️

Michal_Hradil 26. 5. 2021

teraz, ked chcem chudnut? :D

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4915 receptov

Kuracie mäso

792 receptov

Mäsité jedlá

2269 receptov

Dezert

3801 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4634 receptov

Pečivo

758 receptov

Varenie pre deti

1455 receptov
Recipe author image _katcakes__

Tvarohové lievance

🥞 Prudko návykový recept na lievance, ktoré sú nielenže zdravšie oproti tým klasickým, neobsahujú žiaden cukor, obsahujú veľa bielkovín a získajú si ťa svojou nadýchanosťou a lahodnou chuťou. 🥞

20
Minút
10
Počet porcií
Postup
1. Krok

🥞 Najprv si pripravíme vajcia. Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtky si dáme do misy, pridáme k ním med/iné ľubovoľné sladidlo, vanilkovú esenciu. Následne si žĺtky vyšľaháme.

2. Krok

🥞 K žĺtkom preosejeme muku s práškom do pečiva. Všetko znova premiešame, kým nezískame jednoliatu hmotu.

3. Krok

🥞 Následne si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Sneh pridávame k žĺtkovej mase a postupne pridávame tvaroh. Pokiaľ by sme mali hmotu veľmi riedku pridáme opäť múku, tu znova preosievame.

4. Krok

🥞 Takto vytvorená hmota je pripravená na tepelné spracovanie. Pripravíme si najlepšie teflónovú nepriľnavú panvicu. Ak nemáte panvicu s nepriľnavým povrchom použijeme trochu kokosového oleja. Ak nemáte ani ten tak si dáme na panvicu rozpustiť trošku masla.

5. Krok

🥞 Pomocou veľkej lyžice robíme na panvici "kôpky", ktoré sa rozlejú do okrúhleho lievanca. Na malom plameni necháme piecť asi 3minúty. Potom lievanec otočíme a pečieme na malom ohni ešte 2minúty. Pripadne lievance častejšie otáčame aby nám neprihoreli.

6. Krok

🥞 Panvicu potom stačí len pretrieť papierovou kuchynskou utierkou, aby sme sa zbavili prípadných spálených častí a môžeme nalievať ďalšie cesto na lievance.

7. Krok

🥞 Hotové lievance môžete natrieť džemom, čokoládou, podávať s čerstvým ovocím, fantastické sú poliate javorovým sirupom. Ak si zvolíte zdravšiu verziu ako ja, lievance natrite proteínovým pudingom. Ja som použila vanilkový proteínový puding z Lidlu a roztopila hrsť mrazených čučoriedok s trochou medu. Fantázii sa medze nekladú.

8. Krok

🥞 Verím, že vám tento recept bude chutiť rovnako ako mne, dobrú chuť ! 😋

Ingrediencie
250 g
tvaroh jemný
3
vajce
1 čajová lyžička
vanilková esencia
2 polievková lyžica
Med
troška
kypriaci prášok
5 polievková lyžica
špaldová múka