Ázijské opekané rezance
Tento chutný recept na miešané rezance Vermicelli je ázijsky inšpirovaný pokrm plný chrumkavej zeleniny, šťavnatých kreviet a štipľavej sladkokyslej omáčky. Je ideálny na rýchlu večeru počas týždňa alebo ako sýty obed. Je to univerzálny recept, pri ktorom môžete použiť akúkoľvek dostupnú zeleninu a bielkoviny podľa vlastného výberu.
Ingrediencie
- 200 gms Rezancov vermicelli
- 150 gms Krevety, olúpané a zbavené jadier
- 2 Papriky nakrájané na tenké plátky
- 2 Mrkva, nakrájaná na mesiačiky
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 Stredne veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
- 4 Zelená cibuľa, nakrájaná na dlhé kúsky
- 2 pl sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica Ustricová omáčka
- 1 polievková lyžica sezamový olej
- 1 polievková lyžica rastlinný olej
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Nudle vermicelli namočte do teplej vody asi na 10 minút, kým nezmäknú. Scedíme ich a odložíme bokom.
Vo veľkom woku alebo na panvici rozohrejte rastlinný olej na strednom ohni.
Pridajte cesnak a cibuľu a restujte, kým sa nerozvonia. Pridajte krevety a varte, kým nezružovejú.
Do woku pridajte papriku a mrkvu. Smažte 2-3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
Do woku pridajte scedené rezance vermicelli, sójovú omáčku, ustricovú omáčku a sezamový olej. Dobre premiešajte, aby boli rezance a zelenina rovnomerne obalené v omáčke.
Podľa chuti osoľte a okoreňte čiernym korením a ešte minútu smažte.
Nakoniec pridajte na plátky nakrájanú zelenú cibuľku, naposledy rýchlo premiešajte a stiahnite z ohňa.
Nudľové rezance podávajte horúce a podľa potreby ozdobené zelenou cibuľkou.