REKLAMA

Zdroj: Canva

Bazový sirup z plodov

Recept na vynikajúci a osviežujúci bazový sirup z plodov, ktorý oceníte teraz v lete.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kg bazových plodov Pridané do
  • 1 l vody Pridané do
  • 1 kg cukru Pridané do
  • šťava z citróna Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Bazové plody preberieme, umyjeme a dáme do veľkého hrnca.

2. Krok

Prilejem vodu a privedieme ju k varu. Varíme na miernom ohni po dobu asi 1 hodiny, občas premiešame.

3. Krok

Po hodine varenia hrniec odstavíme z ohňa a plody precedíme cez husté sito do druhého hrnca alebo misky. Môžeme ich aj trochu pomačkať, aby sme získali čo najviac šťavy.

4. Krok

Do získanej šťavy pridáme cukor, šťavu z citróna. Všetko spolu opäť privedieme k varu a varíme, pokiaľ sa cukor nerozpustí.

REKLAMA
5. Krok

Hotový sirup ešte horúci prelejeme do sterilizovaných fliaš a dôkladne uzavrieme. Necháme vychladnúť a skladujeme na chladnom, temnom mieste.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Bazový sirup z plodov

Recept na vynikajúci a osviežujúci bazový sirup z plodov, ktorý oceníte teraz v lete.

75
Minút
1
Počet porcií
Postup
1. Krok

Bazové plody preberieme, umyjeme a dáme do veľkého hrnca.

2. Krok

Prilejem vodu a privedieme ju k varu. Varíme na miernom ohni po dobu asi 1 hodiny, občas premiešame.

3. Krok

Po hodine varenia hrniec odstavíme z ohňa a plody precedíme cez husté sito do druhého hrnca alebo misky. Môžeme ich aj trochu pomačkať, aby sme získali čo najviac šťavy.

4. Krok

Do získanej šťavy pridáme cukor, šťavu z citróna. Všetko spolu opäť privedieme k varu a varíme, pokiaľ sa cukor nerozpustí.

5. Krok

Hotový sirup ešte horúci prelejeme do sterilizovaných fliaš a dôkladne uzavrieme. Necháme vychladnúť a skladujeme na chladnom, temnom mieste.

Ingrediencie
1 kg
bazových plodov
1 l
vody
1 kg
cukru
šťava z citróna