REKLAMA

Biela cesnaková polievka

Táto polievka patrí medzi tradičné slovenské jedlá a jej hlavnou ingredienciou je cesnak. Polievka je jemná a lahodná, vhodná nielen na chladné zimné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 ks zemiaky Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • 2 Lyžice masla Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

1.Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na malé kocky.

2. Krok

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy.

3. Krok

Na panvici rozohrejte maslo a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.

4. Krok

Pridajte na panvicu nakrájané zemiaky a orestujte spolu s cibuľou a cesnakom ešte 5 minút.

REKLAMA
5. Krok

Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte to variť na miernom ohni, kým sa zemiaky neuvaria (cca 30 minút).

6. Krok

Všetko rozmixujte ručným mixérom alebo v mixéri na hladkú konzistenciu.

7. Krok

Pridajte smotanu na varenie, soľ a korenie a dobre premiešajte.

8. Krok

Polievku nechajte ešte chvíľu povariť - cca 5 minút.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Biela cesnaková polievka

Táto polievka patrí medzi tradičné slovenské jedlá a jej hlavnou ingredienciou je cesnak. Polievka je jemná a lahodná, vhodná nielen na chladné zimné dni.

40
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

1.Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na malé kocky.

2. Krok

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy.

3. Krok

Na panvici rozohrejte maslo a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.

4. Krok

Pridajte na panvicu nakrájané zemiaky a orestujte spolu s cibuľou a cesnakom ešte 5 minút.

5. Krok

Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte to variť na miernom ohni, kým sa zemiaky neuvaria (cca 30 minút).

6. Krok

Všetko rozmixujte ručným mixérom alebo v mixéri na hladkú konzistenciu.

7. Krok

Pridajte smotanu na varenie, soľ a korenie a dobre premiešajte.

8. Krok

Polievku nechajte ešte chvíľu povariť - cca 5 minút.

Ingrediencie
1 ks
Cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
3 ks
zemiaky
1 l
zeleninového vývaru
200 ml
smotany na varenie
2 Lyžice
masla
soľ a korenie podľa chuti