REKLAMA
Boršč

Boršč

Jednoduchý recept ako si navariť pravý boršč originál.Je to hustá polievka z mäsa a zeleniny. Najlepšie chutí na druhý deň keď sa chute prepoja.Výborný je s kyslou smotanou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 650 g hovädzie mäso nožina Pridané do
  • 2700 ml voda Pridané do
  • 340 g hlávková kapusta Pridané do
  • 1 kúsok zeleru Pridané do
  • 1 väčšia mrkva Pridané do
  • 1 väčší petržlen Pridané do
  • 1 stredná cvikla Pridané do
  • 190 g pasírované rajčiny pretlak Pridané do
  • 5 strúčkov cesnak Pridané do
  • 2 stredné zemiaky Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • ocot Pridané do
  • petržlen Vňať Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • soľ a nové korenie Pridané do
  • kyslá smotana Pridané do
  • olej Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do hrnca dáme mäsko vcelku,vodu,3ks bobkový list,5 bobuliek nového korenia a varíme do zmäknutia mäsa.

2. Krok

Kým sa mäsko varí očistíme si zeleninu a nastrúhame na hrubšie rezance.

3. Krok

Na troche oleja vo väčšom hrnci si osmahneme cibuľku a pridáme nastrúhanú zeleninu. Spolu podusíme. Pridáme nakrájanú kapustu .

4. Krok

Cviklu uvaríme(ja varím vo vrecku aby sa mi šťava nevyvarila,po uvarení ošúpem),no môže sa použiť aj predvarená.Uvarenú cviklu nastrúhame pridáme k zelenine a zalejeme vývarom z mäsa ktoré

REKLAMA
5. Krok

Sme si po uvarení nakrájali na malé kocky a odložili bokom. Vývar nezabudni preliať cez sitko,aby bol čistý bez korenia a bobkolistu.

6. Krok

Všetko spolu privedieme zakryté do varu,varime do zmäknutia zeleniny (varí sa krátko),pred koncom pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak ,nadrobno nakrájané zemiaky,vňať a nezabudneme osoliť okoreniť.

7. Krok

Po zmäknutí zemiakov dochutíme polievku octom po prípade ešte dosolíme dokoreníme a pridáme nakrájané mäso.Odstavíme z ohňa.

8. Krok

Polievka ma byť hustejšia, ale je na Vašej chuti ak chcete redšie tak už len zriediť vodou treba.

REKLAMA
9. Krok

Podávame s kyslou smotanou dozdobíme vňaťkou.

10. Krok

Dobrú chuť 😊

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Stanula

Boršč

Jednoduchý recept ako si navariť pravý boršč originál.Je to hustá polievka z mäsa a zeleniny. Najlepšie chutí na druhý deň keď sa chute prepoja.Výborný je s kyslou smotanou.

60
Minút
10
Počet porcií
Postup
1. Krok

Do hrnca dáme mäsko vcelku,vodu,3ks bobkový list,5 bobuliek nového korenia a varíme do zmäknutia mäsa.

2. Krok

Kým sa mäsko varí očistíme si zeleninu a nastrúhame na hrubšie rezance.

3. Krok

Na troche oleja vo väčšom hrnci si osmahneme cibuľku a pridáme nastrúhanú zeleninu. Spolu podusíme. Pridáme nakrájanú kapustu .

4. Krok

Cviklu uvaríme(ja varím vo vrecku aby sa mi šťava nevyvarila,po uvarení ošúpem),no môže sa použiť aj predvarená.Uvarenú cviklu nastrúhame pridáme k zelenine a zalejeme vývarom z mäsa ktoré

5. Krok

Sme si po uvarení nakrájali na malé kocky a odložili bokom. Vývar nezabudni preliať cez sitko,aby bol čistý bez korenia a bobkolistu.

6. Krok

Všetko spolu privedieme zakryté do varu,varime do zmäknutia zeleniny (varí sa krátko),pred koncom pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak ,nadrobno nakrájané zemiaky,vňať a nezabudneme osoliť okoreniť.

7. Krok

Po zmäknutí zemiakov dochutíme polievku octom po prípade ešte dosolíme dokoreníme a pridáme nakrájané mäso.Odstavíme z ohňa.

8. Krok

Polievka ma byť hustejšia, ale je na Vašej chuti ak chcete redšie tak už len zriediť vodou treba.

9. Krok

Podávame s kyslou smotanou dozdobíme vňaťkou.

10. Krok

Dobrú chuť 😊

Ingrediencie
650 g
hovädzie mäso nožina
2700 ml
voda
340 g
hlávková kapusta
1
kúsok zeleru
1
väčšia mrkva
1
väčší petržlen
1
stredná cvikla
190 g
pasírované rajčiny pretlak
5
strúčkov cesnak
2
stredné zemiaky
1
Cibuľa
ocot
petržlen Vňať
mleté
čierne korenie
bobkový list
soľ
a nové korenie
kyslá smotana
olej