Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Bravčová hruď na šampiňónoch
V prípade tohto receptu sa vždy teším na ten moment, keď bravčovú hruď upečiem do zlatista, a potom ju prelejem voňavou šampiňónovou omáčkou.
Ingrediencie
- 800 g bravčovej hrude
- 300 g šampiňónov
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- majoránka
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Bravčovú hruď očistíme, osolíme a okoreníme. Potom ju na panvici na oleji opečieme zo všetkých strán. Následne ju preložíme do pekáča a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 1 hodinu. Pozor, bravčová hruď by mala byť mäkká.
Zatiaľ čo sa mäso pečie, pripravíme si šampiňónovú omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a restujeme na panvici na oleji, pridáme osolené a okorenené šampiňóny nakrájané na plátky. Keď sú šampiňóny mierne zožltnuté, prilejeme smotanu na varenie. Ja osobne odporúčam nechať omáčku chvíľu povariť, aby sa všetky chute prepojili.
Hotové mäso nakrájame na plátky, ktoré podávame so šampiňónovou omáčkou.