REKLAMA
Zdroj: Roman Bjuty from Getty Images
Bravčová panenka na panvici
Bravčová panvica na panvici je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Často ho pripravujem pre svoju rodinu a priateľov a vždy sa stretáva s nadšením.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčová panenka
- 2 strúčiky Cesnak
- 2 větvičky rozmarín
- 100 g maslo
- soľ
- Mleté korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčovú panenku najprv očistite od šliach a tuku. Mäso osoľte a okoreňte. Polovicu masla dajte na panvicu a rozpusťte ho na miernom ohni. Bravčovú panenku opečte zo všetkých strán dozlatista. Je to dôležité, pretože tak získa krásnu zlatistú farbu a zachová sa v nej šťava.
2. Krok
Ak máte radi cesnak a rozmarín, pridajte ich do mäsa. Ja osobne ich milujem, takže ich používam pri každej príležitosti. Po opečení vložte mäso do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte približne 10 minút.
3. Krok
Keď je mäso hotové, vyberte ho z rúry a nechajte ho chvíľu odpočívať.