REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčová panenka v slaninke
Výborná a šťavnatá panenka obalená v slanine. Podávať ju môžete so zemiakovou kašou a červenou cibuľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 700 g bravčová panenka
- 7 ks slanina
- 1⁄4 kl mletý muškátový oriešok
- mleté čierne korenie
- olej
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Bravčovú panenku umyjeme a ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
2. Krok
Takto pripravenú panenku obalíme plátkami slaniny a preložíme do alobalu.
3. Krok
Z vrchu panenku pokvapkáme olejom, alobal zabalíme a pečieme v rúre na 200°C pribižne 30 minút.
4. Krok
Na záver alobal odokryjeme a panenku dopečieme ešte 10 minút do zlatista.