Zdroj: kunst-mp from Getty Images
Bravčová pečeň na grile
Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Pečeň je šťavnatá, a ak ju správne pripravíte, nie je vôbec horká.
Ingrediencie
- 500 g Bravčová pečeň
- 1 ks Cibuľa
- 2 Lyžice Oleje
- Citrónová šťava
- soľ a korenie
- Majoránka
- 2 strúčiky Cesnak
- Zelenina podľa chuti
- Cherry paradajky
Najnovšie letáky
Postup
Najprv sa zaoberáme prípravou pečene. Dôkladne ich umyte, osušte a očistite od všetkých blaniek a žiliek. Verte mi, tento krok je naozaj dôležitý, aby pečeň nebola tvrdá a horká. Potom ich nakrájajte na rovnako veľké kúsky - ideálne hrubé asi 2 cm.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju do misky spolu s roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, olejom a koreninami. Všetko dobre premiešajte a pridajte pečeň. Nechajte ju odpočívať aspoň dve hodiny, ideálne je však nechať ju v marináde cez noc. Vďaka citrónu budú pečene po uvarení mäkšie.
Po vybratí pečene z marinády ju nechajte odkvapkať, aby sa na grile nepripálila. Rozpáľte gril a pečeň opekajte z každej strany približne 3 - 5 minút. Upozornenie pre neskúsených - pečeň by sa mala grilovať len krátko, aby sa zachovala šťavnatá vo vnútri.
Podávajte s chlebom a bylinkovým maslom, prípadne podľa chuti pridajte zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát.