REKLAMA

Zdroj: kunst-mp from Getty Images

Bravčová pečeň na grile

Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Pečeň je šťavnatá, a ak ju správne pripravíte, nie je vôbec horká.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Bravčová pečeň Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 Lyžice Oleje Pridané do
  • Citrónová šťava Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Majoránka Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • Zelenina podľa chuti Pridané do
  • Cherry paradajky Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv sa zaoberáme prípravou pečene. Dôkladne ich umyte, osušte a očistite od všetkých blaniek a žiliek. Verte mi, tento krok je naozaj dôležitý, aby pečeň nebola tvrdá a horká. Potom ich nakrájajte na rovnako veľké kúsky - ideálne hrubé asi 2 cm.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju do misky spolu s roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, olejom a koreninami. Všetko dobre premiešajte a pridajte pečeň. Nechajte ju odpočívať aspoň dve hodiny, ideálne je však nechať ju v marináde cez noc. Vďaka citrónu budú pečene po uvarení mäkšie.

3. Krok

Po vybratí pečene z marinády ju nechajte odkvapkať, aby sa na grile nepripálila. Rozpáľte gril a pečeň opekajte z každej strany približne 3 - 5 minút. Upozornenie pre neskúsených - pečeň by sa mala grilovať len krátko, aby sa zachovala šťavnatá vo vnútri.

4. Krok

Podávajte s chlebom a bylinkovým maslom, prípadne podľa chuti pridajte zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov