REKLAMA

Zdroj: kunst-mp from Getty Images

Bravčová pečeň na grile

Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Pečeň je šťavnatá, a ak ju správne pripravíte, nie je vôbec horká.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Bravčová pečeň Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 Lyžice Oleje Pridané do
  • Citrónová šťava Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Majoránka Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • Zelenina podľa chuti Pridané do
  • Cherry paradajky Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv sa zaoberáme prípravou pečene. Dôkladne ich umyte, osušte a očistite od všetkých blaniek a žiliek. Verte mi, tento krok je naozaj dôležitý, aby pečeň nebola tvrdá a horká. Potom ich nakrájajte na rovnako veľké kúsky - ideálne hrubé asi 2 cm.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju do misky spolu s roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, olejom a koreninami. Všetko dobre premiešajte a pridajte pečeň. Nechajte ju odpočívať aspoň dve hodiny, ideálne je však nechať ju v marináde cez noc. Vďaka citrónu budú pečene po uvarení mäkšie.

3. Krok

Po vybratí pečene z marinády ju nechajte odkvapkať, aby sa na grile nepripálila. Rozpáľte gril a pečeň opekajte z každej strany približne 3 - 5 minút. Upozornenie pre neskúsených - pečeň by sa mala grilovať len krátko, aby sa zachovala šťavnatá vo vnútri.

4. Krok

Podávajte s chlebom a bylinkovým maslom, prípadne podľa chuti pridajte zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Bravčová pečeň na grile

Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Pečeň je šťavnatá, a ak ju správne pripravíte, nie je vôbec horká.

40
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv sa zaoberáme prípravou pečene. Dôkladne ich umyte, osušte a očistite od všetkých blaniek a žiliek. Verte mi, tento krok je naozaj dôležitý, aby pečeň nebola tvrdá a horká. Potom ich nakrájajte na rovnako veľké kúsky - ideálne hrubé asi 2 cm.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju do misky spolu s roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, olejom a koreninami. Všetko dobre premiešajte a pridajte pečeň. Nechajte ju odpočívať aspoň dve hodiny, ideálne je však nechať ju v marináde cez noc. Vďaka citrónu budú pečene po uvarení mäkšie.

3. Krok

Po vybratí pečene z marinády ju nechajte odkvapkať, aby sa na grile nepripálila. Rozpáľte gril a pečeň opekajte z každej strany približne 3 - 5 minút. Upozornenie pre neskúsených - pečeň by sa mala grilovať len krátko, aby sa zachovala šťavnatá vo vnútri.

4. Krok

Podávajte s chlebom a bylinkovým maslom, prípadne podľa chuti pridajte zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát.

Ingrediencie
500 g
Bravčová pečeň
1 ks
Cibuľa
2 Lyžice
Oleje
Citrónová šťava
soľ a korenie
Majoránka
2 strúčiky
Cesnak
Zelenina podľa chuti
Cherry paradajky