Zdroj: Joshua Resnick from Canva
Bravčové mäso na čínsky spôsob
Bravčové mäso na čínsky spôsob je jedlo, ktoré rada pripravujem na večeru, najmä keď prídu priatelia. Táto verzia je moja obľúbená, vyskúšala som rôzne verzie, ale táto sa mi zdá najvyváženejšia - je pikantná, sladká, kyslá a má veľa chuti.
Ingrediencie
- 500 g Bravčová panenka
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 paprika červená
- 1 paprika Zelená
- 4 lyžice sójová omáčka
- 2 lyžice Med
- 1 lyžica Ryžový ocot
- 1 čajová lyžička strúhaný zázvor
- soľ a korenie
- 2 lyžice Olej
- 2 lyžice Olej
Najnovšie letáky
Postup
Šunku najskôr nakrájajte na tenké plátky. Podľa mojich skúseností je najlepšie mäso pred krájaním na hodinu zmraziť, aby sa ľahšie krájalo na tenké plátky.
Potom nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno, papriku na pásiky a nastrúhajte zázvor.
Na panvici rozohrejte olej a prihoďte na plátky nakrájané mäso. Smažte, kým nezhnedne. Dávajte pozor, aby ste mäso neprepiekli, malo by byť šťavnaté.
K mäsu pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a smažte ďalšie 2-3 minúty.
V miske zmiešajte sójovú omáčku, med a ryžový ocot. Pridajte k mäsu.
Pridajte nakrájanú papriku a smažte ďalších 5 minút.
Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Dávajte pozor na množstvo soli - sójová omáčka je zvyčajne dosť slaná.
Podávajte s ryžou.