REKLAMA

Zdroj: Joshua Resnick from Canva

Bravčové mäso na čínsky spôsob

Bravčové mäso na čínsky spôsob je jedlo, ktoré rada pripravujem na večeru, najmä keď prídu priatelia. Táto verzia je moja obľúbená, vyskúšala som rôzne verzie, ale táto sa mi zdá najvyváženejšia - je pikantná, sladká, kyslá a má veľa chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Bravčová panenka Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 paprika červená Pridané do
  • 1 paprika Zelená Pridané do
  • 4 lyžice sójová omáčka Pridané do
  • 2 lyžice Med Pridané do
  • 1 lyžica Ryžový ocot Pridané do
  • 1 čajová lyžička strúhaný zázvor Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 lyžice Olej Pridané do
  • 2 lyžice Olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Šunku najskôr nakrájajte na tenké plátky. Podľa mojich skúseností je najlepšie mäso pred krájaním na hodinu zmraziť, aby sa ľahšie krájalo na tenké plátky.

2. Krok

Potom nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno, papriku na pásiky a nastrúhajte zázvor.

3. Krok

Na panvici rozohrejte olej a prihoďte na plátky nakrájané mäso. Smažte, kým nezhnedne. Dávajte pozor, aby ste mäso neprepiekli, malo by byť šťavnaté.

4. Krok

K mäsu pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a smažte ďalšie 2-3 minúty.

5. Krok

V miske zmiešajte sójovú omáčku, med a ryžový ocot. Pridajte k mäsu.

6. Krok

Pridajte nakrájanú papriku a smažte ďalších 5 minút.

7. Krok

Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Dávajte pozor na množstvo soli - sójová omáčka je zvyčajne dosť slaná.

8. Krok

Podávajte s ryžou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov