Bravčové mäso s kapustou v omáčke
Tieto závitky sú chutné, kapusta dodá mäsu dobrú chuť a omáčka k nim s kašou je veľmi obľúbená,,hlavne je bez múky .
Ingrediencie
Závitky
- 1 Cibuľa
- 20 g bravčová masť
- 50 g pikantná papriková saláma alebo slanina údená
- 450 g kyslá kapusta
- 590 g bravčová krkovička
- 4farebné korenie
- soľ
Omáčka
- 1 malá cibuľa
- 60 g sušené hríby
- 650 ml voda
- 2 malé rajčiny
- 1 malá paprika čerstvá
- štipka soli
- sušený cesnak
- mletá paprika sladká
Najnovšie letáky
Postup
Na masti osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, ak máme slaninu tak na slaninke, ja som nemala použila som pikantnú paprikovú suchú salám.Pridáme kyslú kapustu a podusíme tak aby bola chrumkavá.
Krkovičku si narežeme na plátky a poctivo naklepeme.Naklepané posolíme a posypeme čerstvo namletým štvorfarebným korením.Do stredu plátku dáme udusenú kapustu a mäso stočíme, ja som trošku previazala niťou.
Takto pripravené dáme do trošku pomasteného pekáčika a pridáme nakrájané rajčiny, namočené hríby,nakrájanú papriku a časť vody. Mäso poprášime sušeným cesnakom a mletou červenou paprikou. A šup do rúry,upiecť. Dáme pozor aby sme mali dostatok vody v pekáčiku .
Po upečení vyberieme závitky do misky a zbavíme ich nitky. Hríby, rajčiny ,papriku rozmixujeme ručným mixérom, podľa potreby prilejeme vodu.Chvíľku prevaríme a odstavíme z ohňa.
Podávame so zemiakovou kašou ,závitok s troškou omáčky. mňamka ,skúste,,Dobrú chuť prajem :)