:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6m4huw_F74OxKasfu1nS/d1ed207eaabe98bb915ec1ba4bcacf.jpeg)
Zdroj: Saulich from Getty Images
Brokolicová krémová polievka bez múky
Túto brokolicovú krémovú polievku máme radi, predovšetkým pre jej jemnú chuť. Ja ju nezahusťujem múkou.
Ingrediencie
- 1 kus brokolica
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l vývar zeleninový alebo kurací
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie
- 1 lyžička olivového oleja
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Na panvici predhriatej na strednej teplote na lyžičke olivového oleja preprážame nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po pár minútach pridáme na menšie ružičky pokrájanú brokolicu a všetko popražíme ešte pár minút dozlatista. Tento krok dodá polievke intenzívnejšiu chuť.
Zeleninu zalejeme vývarom a necháme na miernom plameni asi 15 minút variť, kým brokolica nie je mäkká. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Ak máte radi hrubšiu textúru, nemusíte mixovať úplne všetku zeleninu. Niekedy nechávam pár kúskov brokolice tak, aby sa v polievke objavili ako „kúsky“, ktoré zvyšujú chuťový dojem.
Na záver pridáme smotanu a necháme ešte 2 minúty povariť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Brokolicová krémová polievka bez múky
Túto brokolicovú krémovú polievku máme radi, predovšetkým pre jej jemnú chuť. Ja ju nezahusťujem múkou.
Na panvici predhriatej na strednej teplote na lyžičke olivového oleja preprážame nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po pár minútach pridáme na menšie ružičky pokrájanú brokolicu a všetko popražíme ešte pár minút dozlatista. Tento krok dodá polievke intenzívnejšiu chuť.
Zeleninu zalejeme vývarom a necháme na miernom plameni asi 15 minút variť, kým brokolica nie je mäkká. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Ak máte radi hrubšiu textúru, nemusíte mixovať úplne všetku zeleninu. Niekedy nechávam pár kúskov brokolice tak, aby sa v polievke objavili ako „kúsky“, ktoré zvyšujú chuťový dojem.
Na záver pridáme smotanu a necháme ešte 2 minúty povariť.
Ako sa ti tento recept podaril?