Zdroj: Saulich from Getty Images
Brokolicová krémová polievka bez múky
Túto brokolicovú krémovú polievku máme radi, predovšetkým pre jej jemnú chuť. Ja ju nezahusťujem múkou.
Ingrediencie
- 1 kus brokolica
- 1 kus veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l vývar zeleninový alebo kurací
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ a korenie
- 1 lyžička olivového oleja
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici predhriatej na strednej teplote na lyžičke olivového oleja preprážame nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po pár minútach pridáme na menšie ružičky pokrájanú brokolicu a všetko popražíme ešte pár minút dozlatista. Tento krok dodá polievke intenzívnejšiu chuť.
Zeleninu zalejeme vývarom a necháme na miernom plameni asi 15 minút variť, kým brokolica nie je mäkká. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Ak máte radi hrubšiu textúru, nemusíte mixovať úplne všetku zeleninu. Niekedy nechávam pár kúskov brokolice tak, aby sa v polievke objavili ako „kúsky“, ktoré zvyšujú chuťový dojem.
Na záver pridáme smotanu a necháme ešte 2 minúty povariť.