Broskyňový koláč
Tento koláč je skutočným letným favoritom. Obsahuje čerstvé broskyne a jemné, nadýchané cesto. Vychutnajte si tento lahodný broskyňový koláč po večeri alebo ako príjemné popoludňajšie pohostenie.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky múka
- 6 polievková lyžica cukor
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička vanilková esencia
- 1⁄4 hrnček maslo
- 4 vajcia
- 1⁄2 šálky mlieko
- 4 Broskyne bez kôstok, nakrájané na plátky
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Vymastite a vysypte múkou tortovú formu alebo plech s priemerom 22 cm.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme maslo, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Miešajte ručným mixérom na strednej rýchlosti, kým cesto nebude hladké, asi 2 minúty.
Na dno pripravenej tortovej formy rovnomerne rozložte broskyňové plátky. Na broskyne nalejte cesto a rovnomerne ho rozotrite.
Broskyňový koláč pečte vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá. Pred krájaním nechajte broskyňový koláč asi 10 minút vychladnúť. Broskyňový koláč posypte práškovým cukrom a podávajte.