REKLAMA

Broskyňový koláč

Tento koláč je skutočným letným favoritom. Obsahuje čerstvé broskyne a jemné, nadýchané cesto. Vychutnajte si tento lahodný broskyňový koláč po večeri alebo ako príjemné popoludňajšie pohostenie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 2 hrnčeky múka Pridané do
  • 6 polievková lyžica cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilková esencia Pridané do
  • 14 hrnček maslo Pridané do
  • 4 vajcia Pridané do
  • 12 šálky mlieko Pridané do
  • 4 Broskyne bez kôstok, nakrájané na plátky Pridané do
  • práškový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Vymastite a vysypte múkou tortovú formu alebo plech s priemerom 22 cm.

2. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme maslo, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Miešajte ručným mixérom na strednej rýchlosti, kým cesto nebude hladké, asi 2 minúty.

3. Krok

Na dno pripravenej tortovej formy rovnomerne rozložte broskyňové plátky. Na broskyne nalejte cesto a rovnomerne ho rozotrite.

4. Krok

Broskyňový koláč pečte vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá. Pred krájaním nechajte broskyňový koláč asi 10 minút vychladnúť. Broskyňový koláč posypte práškovým cukrom a podávajte.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Martina_Grechova

Broskyňový koláč

Tento koláč je skutočným letným favoritom. Obsahuje čerstvé broskyne a jemné, nadýchané cesto. Vychutnajte si tento lahodný broskyňový koláč po večeri alebo ako príjemné popoludňajšie pohostenie.

90
Minút
12
Počet porcií
Postup
1. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Vymastite a vysypte múkou tortovú formu alebo plech s priemerom 22 cm.

2. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme maslo, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Miešajte ručným mixérom na strednej rýchlosti, kým cesto nebude hladké, asi 2 minúty.

3. Krok

Na dno pripravenej tortovej formy rovnomerne rozložte broskyňové plátky. Na broskyne nalejte cesto a rovnomerne ho rozotrite.

4. Krok

Broskyňový koláč pečte vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá. Pred krájaním nechajte broskyňový koláč asi 10 minút vychladnúť. Broskyňový koláč posypte práškovým cukrom a podávajte.

Ingrediencie
2 hrnčeky
múka
6 polievková lyžica
cukor
1 čajová lyžička
kypriaci prášok
1 čajová lyžička
soľ
1 čajová lyžička
vanilková esencia
14 hrnček
maslo
4
vajcia
12 šálky
mlieko
4
Broskyne bez kôstok, nakrájané na plátky
práškový cukor