REKLAMA

Zdroj: Pixabay: RitaE

Burgundský bravčový karé

Tento sofistikovaný recept je skutočným klasikom burgundskej kuchyne. Bravčové karé ochutíme pikantnou omáčkou, prísadami a koreninami, a potom ho pomaly varené, aby sa všetky chute prepojili. Odporúča sa podávať s pohárom kvalitného vína.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Bravčový rezeň

  • 800 Gram Bravčový rezeň Pridané do
  • 2 strúčik cesnak Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do

Omáčka

  • 50 Gram Múka Pridané do
  • 50 Gram maslo Pridané do
  • 250 ml červená paprika omáčka Pridané do

Iné

  • 1 malá lyžička tymián Pridané do
  • 2 štipka soľ Pridané do
  • 2 štipka Nástroje Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najprv pokrájame bravčový kotelet, potom ho osolíme a okoreníme.

2. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky, potom ich na veľkej panvici opražte na olivovom oleji.

3. Krok

Potom mäso vložte do panvice a opečte ho na oboch stranách.

4. Krok

Medzitým pripravme omáčku: maslo rozpustíme, pridáme múku a pomaly pridávame vývar, neustále miešame, aby zostala hladká.

5. Krok

Po oboch stranách mäso opečieme, nalejeme naň omáčku, posypeme tymiánom a varíme na nízkej teplote pod pokrievkou približne 90 minút.

6. Krok

Podávajte s čerstvým bagetou a vychutnajte si chutné burgundské bravčové stehno!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov