Zdroj: Pixabay: RitaE
Burgundský bravčový karé
Tento sofistikovaný recept je skutočným klasikom burgundskej kuchyne. Bravčové karé ochutíme pikantnou omáčkou, prísadami a koreninami, a potom ho pomaly varené, aby sa všetky chute prepojili. Odporúča sa podávať s pohárom kvalitného vína.
Ingrediencie
Bravčový rezeň
- 800 Gram Bravčový rezeň
- 2 strúčik cesnak
- 2 ks Cibuľa
Omáčka
- 50 Gram Múka
- 50 Gram maslo
- 250 ml červená paprika omáčka
Iné
- 1 malá lyžička tymián
- 2 štipka soľ
- 2 štipka Nástroje
Najnovšie letáky
Postup
Najprv pokrájame bravčový kotelet, potom ho osolíme a okoreníme.
Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky, potom ich na veľkej panvici opražte na olivovom oleji.
Potom mäso vložte do panvice a opečte ho na oboch stranách.
Medzitým pripravme omáčku: maslo rozpustíme, pridáme múku a pomaly pridávame vývar, neustále miešame, aby zostala hladká.
Po oboch stranách mäso opečieme, nalejeme naň omáčku, posypeme tymiánom a varíme na nízkej teplote pod pokrievkou približne 90 minút.
Podávajte s čerstvým bagetou a vychutnajte si chutné burgundské bravčové stehno!