REKLAMA
Čerešňový zákusok
Zaujímavý dezert na leto, keď dozrievajú čerešne. Preto si ho určite uložte a pripravte.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Korpus
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 100 g pomixovanych ovsených vločiek
- 50 g masla
- 30 g Med
- 1 ks žĺtok
- voda
- Štipka soľ
Plnka
- 250 g jemného tvarohu
- 20 g mletý mak
- 200 g čerešní
- 15 g cukor med
- 1 kus vaječné bielka
Posýpka
- 40 g múka
- 15 g ovsené vločky
- 15 g trstinového cukru
- 10 g maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ingrediencie na korpus zmiešame a ručne vypracujeme cesto. Cesto na tlačíme na dno okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne 8-10 minút.
2. Krok
Tvaroh zmiešame s makom a medom. Pridáme vyšľahané bielko a nakoniec primiešame odkôstkované čerešne, pokrájané na menšie kúsky. Plnku navrstvíme na korpus.
3. Krok
Ingrediencie na posypku zmiešame a namrvíme ju na plnku. Takto pripravený koláč dáme piecť na 170 stupňov približne 35 minút.