REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Černohorský bravčový rezeň
Černohorský bravčový rezeň je pochutinou, ktorú si zamilujete najmä pre jeho šťavnatosť a intenzívne korenistú chuť. Tento recept pochádza z horských oblastí Čiernej Hory, kde sa bravčový rezeň často podáva s plackami, alebo zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 900 kg bravčové karé
- 500 g zemiak
- 2 ks vajce
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 3 pl hladká múka
- soľ a korenie
- mletá rasca
- majoránka
Ostatné
- olej
- hladká múka
- strúhaný syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové karé nakrájame na plátky, poklepeme ich a posypeme soľou a korením.
2. Krok
Cibuľu s cesnakom nakrájame na drobno a rozmixujeme s vajcom.
3. Krok
Zemiaky očistíme nastrúhame na jemno.
4. Krok
Následne k ním pridáme rozmixovanú zmes cibule, múku, soľ, korenie, rascu a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame.
5. Krok
Nachystané rezne obalíme najprv v hladkej múke a následne v cestíčku.
6. Krok
Černohorské bravčové rezne vyprážame na oleji z oboch strán niekoľko minút.
7. Krok
Servírovať ich môžeme posypané syrom.