:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lZ66I1B78TEui-duOZ3x/5d2ec97375c20d13680d26ec1da170.jpeg)
Zdroj: Canva
Cesnačka v bosniaku
Recept na tradičnú krémovú cesnačku v bosniaku.
Ingrediencie
- 8 strúčikov cesnaku
- 750 mlzeleninový Vývar
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 Lyžice olej olivový
- 4 ks bosniaky
- 100 g eidamový syr
- morská soľ
- korenie čierne mleté
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Na oleji opražíme prelisovaný cesnak. Podlejeme ho vývarom a necháme zovrieť.
Z bosniakov zrežeme vršky a vydlabeme striedku. Potom ich dáme zapiecť do rúry na niekoľko minút.
Zhruba polku vydlabanej striedky rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme ju opäť prevrieť, odstavíme rozmixujeme tyčovým mixérom.
Zmixovanú polievku privedieme opäť k varu a nalejeme k nej smotanu. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Cesnačka v bosniaku
Recept na tradičnú krémovú cesnačku v bosniaku.
Na oleji opražíme prelisovaný cesnak. Podlejeme ho vývarom a necháme zovrieť.
Z bosniakov zrežeme vršky a vydlabeme striedku. Potom ich dáme zapiecť do rúry na niekoľko minút.
Zhruba polku vydlabanej striedky rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme ju opäť prevrieť, odstavíme rozmixujeme tyčovým mixérom.
Zmixovanú polievku privedieme opäť k varu a nalejeme k nej smotanu. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku.
Ako sa ti tento recept podaril?