REKLAMA
Zdroj: Canva
Cesnačka v bosniaku
Recept na tradičnú krémovú cesnačku v bosniaku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 8 strúčikov cesnaku
- 750 mlzeleninový Vývar
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 Lyžice olej olivový
- 4 ks bosniaky
- 100 g eidamový syr
- morská soľ
- korenie čierne mleté
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na oleji opražíme prelisovaný cesnak. Podlejeme ho vývarom a necháme zovrieť.
2. Krok
Z bosniakov zrežeme vršky a vydlabeme striedku. Potom ich dáme zapiecť do rúry na niekoľko minút.
3. Krok
Zhruba polku vydlabanej striedky rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme ju opäť prevrieť, odstavíme rozmixujeme tyčovým mixérom.
4. Krok
Zmixovanú polievku privedieme opäť k varu a nalejeme k nej smotanu. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
5. Krok
Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku.