REKLAMA

Zdroj: Canva

Cesnačka v bosniaku

Recept na tradičnú krémovú cesnačku v bosniaku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 8 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 750 mlzeleninový Vývar Pridané do
  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 2 Lyžice olej olivový Pridané do
  • 4 ks bosniaky Pridané do
  • 100 g eidamový syr Pridané do
  • morská soľ Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na oleji opražíme prelisovaný cesnak. Podlejeme ho vývarom a necháme zovrieť.

2. Krok

Z bosniakov zrežeme vršky a vydlabeme striedku. Potom ich dáme zapiecť do rúry na niekoľko minút.

3. Krok

Zhruba polku vydlabanej striedky rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme ju opäť prevrieť, odstavíme rozmixujeme tyčovým mixérom.

4. Krok

Zmixovanú polievku privedieme opäť k varu a nalejeme k nej smotanu. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

REKLAMA
5. Krok

Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Cesnačka v bosniaku

Recept na tradičnú krémovú cesnačku v bosniaku.

30
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Na oleji opražíme prelisovaný cesnak. Podlejeme ho vývarom a necháme zovrieť.

2. Krok

Z bosniakov zrežeme vršky a vydlabeme striedku. Potom ich dáme zapiecť do rúry na niekoľko minút.

3. Krok

Zhruba polku vydlabanej striedky rozmrvíme do vriacej polievky. Necháme ju opäť prevrieť, odstavíme rozmixujeme tyčovým mixérom.

4. Krok

Zmixovanú polievku privedieme opäť k varu a nalejeme k nej smotanu. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

5. Krok

Cesnačku podávame v zapečenom bosniaku.

Ingrediencie
8 strúčikov
cesnaku
750 mlzeleninový
Vývar
250 ml
smotana na šľahanie
2 Lyžice
olej olivový
4 ks
bosniaky
100 g
eidamový syr
morská soľ
korenie čierne mleté