REKLAMA

Zdroj: Joshua Resnick from Canva

Cestoviny s mäsovými guľkami

Recept na perfektné talianske cestoviny s mäsovými guľkami.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 100 g strúhanky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 lyžička soľ Pridané do
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia Pridané do
  • 1 Lyžice masla Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 400 g cestovín Pridané do
  • 500 g paradajkového pretlaku Pridané do
  • bazalka Pridané do
  • parmezán Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme mäsové guľky, pretože tieto potrebujú trochu odpočívať. Do misky pridáme mleté mäso, vajce, strúhanku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko pekne premiešame a vytvoríme mäsové guľky.

2. Krok

Na panvici roztopíme maslo a pridáme guľky. Opečieme ich zo všetkých strán dozlatista, potom ich odložíme bokom.

3. Krok

Na rovnakej panvici orestujeme nasekanú cibuľu.

4. Krok

Varte cestoviny podľa pokynov na balení - al dente.

REKLAMA
5. Krok

Paradajkový pretlak pridáme k cibuli a necháme ho povariť. Potom do toho pridáme mäsové guľky a necháme ich ešte asi 10 minút povariť.

6. Krok

Cestoviny premiešame s masovými guľkami a omáčkou a podávame posypané bazalkou a parmezánom.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov
Recipe author image Iwa

Cestoviny s mäsovými guľkami

Recept na perfektné talianske cestoviny s mäsovými guľkami.

60
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv si pripravíme mäsové guľky, pretože tieto potrebujú trochu odpočívať. Do misky pridáme mleté mäso, vajce, strúhanku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko pekne premiešame a vytvoríme mäsové guľky.

2. Krok

Na panvici roztopíme maslo a pridáme guľky. Opečieme ich zo všetkých strán dozlatista, potom ich odložíme bokom.

3. Krok

Na rovnakej panvici orestujeme nasekanú cibuľu.

4. Krok

Varte cestoviny podľa pokynov na balení - al dente.

5. Krok

Paradajkový pretlak pridáme k cibuli a necháme ho povariť. Potom do toho pridáme mäsové guľky a necháme ich ešte asi 10 minút povariť.

6. Krok

Cestoviny premiešame s masovými guľkami a omáčkou a podávame posypané bazalkou a parmezánom.

Ingrediencie
500 g
mletého hovädzieho mäsa
1 ks
vajce
100 g
strúhanky
2 strúčiky
cesnaku
1 lyžička
soľ
1 lyžička
mletého čierneho korenia
1 Lyžice
masla
1 ks
Cibuľa
400 g
cestovín
500 g
paradajkového pretlaku
bazalka
parmezán