REKLAMA
Zdroj: Joshua Resnick from Canva
Cestoviny s mäsovými guľkami
Recept na perfektné talianske cestoviny s mäsovými guľkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ks vajce
- 100 g strúhanky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 Lyžice masla
- 1 ks Cibuľa
- 400 g cestovín
- 500 g paradajkového pretlaku
- bazalka
- parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme mäsové guľky, pretože tieto potrebujú trochu odpočívať. Do misky pridáme mleté mäso, vajce, strúhanku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko pekne premiešame a vytvoríme mäsové guľky.
2. Krok
Na panvici roztopíme maslo a pridáme guľky. Opečieme ich zo všetkých strán dozlatista, potom ich odložíme bokom.
3. Krok
Na rovnakej panvici orestujeme nasekanú cibuľu.
4. Krok
Varte cestoviny podľa pokynov na balení - al dente.
5. Krok
Paradajkový pretlak pridáme k cibuli a necháme ho povariť. Potom do toho pridáme mäsové guľky a necháme ich ešte asi 10 minút povariť.
6. Krok
Cestoviny premiešame s masovými guľkami a omáčkou a podávame posypané bazalkou a parmezánom.