REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Chrenová omáčka s hovädzím a knedľou
Klasická ale za to vynikajúca a zdravá chrenová omáčka s hovädzím a knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g hovädzieho mäsa
- 2 ks cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g chrenu
- 400 ml smotany
- soľ a korenie
- 3 pl oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Začneme tým, že hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme a okoreníme ich. Potom ho vložíme do panvice s rozpáleným olejom a restujeme, kým nebude pekne hnedé z každej strany.
2. Krok
Po opečení vyberieme mäso z panvice a na rovnakom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú sklenené, pridáme nakrájaný chren a restujeme ešte ďalšie 2 minúty.
3. Krok
Potom pridáme mäso späť do panvice, zalejeme smotanou a necháme pomaly dusiť asi 2 hodiny.
4. Krok
Po 2 hodinách dusenia je mäso krásne mäkké a omáčka hustá a chutná. Podávame s nakrájanou knedľou.