Zdroj: Oksana Ermak for iStockPhotos
Chrumkavé špaldové sušienky
Každý pekár, či už profesionál alebo amatér, vie, že kľúčom k úspechu je experimentovanie. V mojej kuchyni som si dal za úlohu vytvoriť sladké sušienky zo špaldy. Výsledkom môjho pokusu boli tieto lahodné chrumkavé špaldové sušienky, ktoré sa hodia na každú príležitosť.
Ingrediencie
- 200 g špaldová múka
- 100 g cukor
- 1 vajce
- 100 g zmäknuté maslo
- 1 ČL kypriaci prášok
- Kôra z jedného neošetreného bio citróna
- 1 Štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
Recept na špaldové sušienky začnite predhriatím rúry na 180 stupňov. Začiatočníci často robia chybu, keď tento krok vynechávajú, ale správne predhriatie je nevyhnutné na dosiahnutie dokonalých výsledkov pečenia.
Vezmite veľkú misu a pridajte do nej špaldovú múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Suché prísady by sa mali vždy zmiešať ako prvé. Potom pridajte zmäknuté maslo a vajce.
Prísady najprv premiešajte lyžicou a potom rukami, aby ste vytvorili hladké cesto. Tip: Cesto vložte na približne 30 minút do chladničky, aby sa s ním neskôr ľahšie pracovalo.
Po vychladnutí cesta vytvarujte guľky veľkosti vlašského orecha a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Ako skúsený pekár sploštím guľky spodnou stranou pohára, aby som získal pekné rovnomerné sušienky.
Špaldové sušienky pečte vo vyhriatej rúre asi 12-15 minút dozlatista. Pred konzumáciou nechajte sušienky úplne vychladnúť na mriežke. Všimnite si, že po vychladnutí mierne stvrdnú.