:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L0lAsZRhAiK57ZANBccD/53d7c5ce9ae1d48d7c489ac7ad4b4d.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Citrónové muffiny
Recept na domáce citrónové muffiny, ktoré sú osviežujúce, voňavé a veľmi jednoduché na prípravu.
Ingrediencie
- 2 ks citróny
- 100 g masla
- 200 g cukru
- 2 ks vajcia
- 240 g hladká múka
- 2 kl prášku do pečiva
- 100 ml mlieka
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si formu na muffiny - vložíte do nej papierové košíčky alebo ju vymastite maslom.
Citróny umyte, prekrojte na polovicu a šťavu z jednej polovice vytlačte do misky.
V druhej mise zmiešajte maslo s cukrom a pridajte vajcia.
Pomocou strúhadla nastrúhajte šupku z citrónov do misky s maslom a cukrom, pridajte citrónovú šťavu a všetko dobre premiešajte.
Potom pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a mlieko a znovu dobre premiešajte.
Cesto rozdeľte rovnomerne do formy na muffiny.
Citrónové mafiny pečte približne 20 minút.
Po vybratí z rúry ich nechajte aspoň 5-10 minút vychladnúť, aby sa lepšie odliepili od formy.
Potom ich môžete dozdobiť šľahačkou alebo pudingom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Citrónové muffiny
Recept na domáce citrónové muffiny, ktoré sú osviežujúce, voňavé a veľmi jednoduché na prípravu.
Najprv si predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si formu na muffiny - vložíte do nej papierové košíčky alebo ju vymastite maslom.
Citróny umyte, prekrojte na polovicu a šťavu z jednej polovice vytlačte do misky.
V druhej mise zmiešajte maslo s cukrom a pridajte vajcia.
Pomocou strúhadla nastrúhajte šupku z citrónov do misky s maslom a cukrom, pridajte citrónovú šťavu a všetko dobre premiešajte.
Potom pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a mlieko a znovu dobre premiešajte.
Cesto rozdeľte rovnomerne do formy na muffiny.
Citrónové mafiny pečte približne 20 minút.
Po vybratí z rúry ich nechajte aspoň 5-10 minút vychladnúť, aby sa lepšie odliepili od formy.
Potom ich môžete dozdobiť šľahačkou alebo pudingom.
Ako sa ti tento recept podaril?