REKLAMA
Cuketová nátierka s kôprom a tofu syrom
Ako využiť cukety v čase ich najväčšej sezóny? Aj takto...
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 stredná cuketa
- 1 cibuľa mrkva
- 1 petržlen
- 1 syr tofu
- strúhaný syr
- kôpor
- korenie
- kokosový olej
- maslo
- pečivo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cibuľu opražíme na kokosovom oleji. pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, popražíme, do toho pridáme nakrájanú dužinu z cukety, ochutíme podľa chuti a podusíme 10minút. Rozmixujeme. Vznikne hustejšia kaša, ktoú už nevaríme, pretože buble a prská. Postupne nasypeme postrúhané tofu a kôpor a prikrijeme pokrievkou aby sa všetko spojilo a vplyvom tepla dodusilo.
2. Krok
Keď nátierka prechladne, zjemníme ju maslom, ochutnáme či je dostatočne dochutená a podávame.
3. Krok
Ja som zvolila verziu jednohubiek. Na nakrájané rohlíky som lyžičkou položila kôpku nátierky. Mlynžekom na korenie som jemne ešte okorenila a posypala strúhaným syrom.
4. Krok
Dobrú chuť. :-)