REKLAMA
Cuketový koláč s čokoládou
Nepovedali by ste, že je v ceste použitá cuketa. Práve vďaka nej je koláčik krásne vláčny, jemný a šťavnatý. Chuťovo pripomína klasický perník, možno práve vďaka škorici, ktorá sa pridáva do cesta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 380 g cuketa
- 180 g práškový cukor
- 2 ks vajce
- 300 ml olej
- 250 g polohrubá múka
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- 2 pl kakao
- 1 pl škorica
- 2 pl mleté orechy
- 3 pl džem
- 100 g čokoláda na varenie
- 2 pl mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cuketu ošúpeme a nastrúhame na jemno.
2. Krok
V mise zmiešame múku, cukor práškový aj vanilkový, kypriaci prášok, škoricu a kakao.
3. Krok
Pridáme nastrúhanú cuketu, olej a vajíčka.
4. Krok
Všetko dobre premiešame a nalejeme na plech vopred vystlaný papierom na pečenie.
5. Krok
Koláč pečieme na 180°C približne 30-40 minút, záleží od rúry.
6. Krok
Po vychladnutí koláč potrieme džemom (marhuľovým prípadne višňovým) a polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s trochou mlieka.