REKLAMA
Cviklový perník
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
- 450 g cvikle ( dve stredne veľké cvikle)
- 5 vajíčok
- 70 g kokosový cukor bioland_sk
- 30 g trstinová panela/ ak nemáš kľudne použi svoje obľúbené sladidlo
- 70 g vlašské orechy
- 40 g kakao
- 120 g špaldová hladká múka
- 5 pl olivový olej
- 2 čl škorica
- 1 pl perníkové korenie bioland_sk
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Uvarenú cviklu rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a necháme vychladnúť.
2. Krok
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do svetlej hustej peny, pridáme po lyžiciach olivový olej a krátko ešte prešľaháme. Následne už vareškou primiešame vychladnutú cviklu.
3. Krok
Suché ingrediencie zmiešame do kopy a pridáme k zmesi, premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 cca 35 minút. Hotový necháme vychladnúť a potrieme pripraveným krémom. Najlepšie cez noc nechať odležať v chladničke.
4. Krok
Krém: Horká čoko+ mlieko+ cream cheese.
5. Krok
Pre krajší efekt som použila ešte bielu čoko / ale to tam nehrá veľkú rolu, skôr len oku lahodiace