REKLAMA

Domáca bezlepková pizza z kvásku: Recept, ktorý naozaj funguje

Výborná bezlepková kvásková pizza, ktorá zmizne zo stola rýchlosťou blesku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Rozkvas

  • 125 g bezlepková múka Pridané do
  • 125 ml vlažná voda Pridané do
  • 1 pl droždia Pridané do

Cesto

  • 250 g bezlepková múka Pridané do
  • 210 ml voda Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 2 kl soľ Pridané do
  • 1 kl cukor Pridané do

Obloha

  • čierne olivy Pridané do
  • mozzarella Pridané do
  • huba Pridané do
  • kečup Pridané do
  • paradajka Pridané do
  • korenie na pizzu Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Večer pred pečením si pripravíme rozvas, ktorý necháme 12 hodín pracovať pri izbovej teplote. V miske zmiešame múku s vodou a kváskom.

2. Krok

V deň pečenia do rozkvasu pridáme múku, olej, soľ a cukor. Vzniknuté cesto necháme 4 hodiny kysnúť.

3. Krok

Po vykysnutí cesto preložíme na vymastený plech a zakryjeme ho fóliou. Necháme ho kysnúť ešte 60 minút.

4. Krok

Cesto potrieme kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme naň nakrájané olivy, paradajky, šampiňony a mozzarellu. Časť mozzarelly postrúhame a posypeme ňou vrch pizze.

REKLAMA
5. Krok

Bezlepkovú kváskovú pizzu pečieme na 220°C približne 25 minút.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Domáca bezlepková pizza z kvásku: Recept, ktorý naozaj funguje

Výborná bezlepková kvásková pizza, ktorá zmizne zo stola rýchlosťou blesku.

360
Minút
1
Počet porcií
Postup
1. Krok

Večer pred pečením si pripravíme rozvas, ktorý necháme 12 hodín pracovať pri izbovej teplote. V miske zmiešame múku s vodou a kváskom.

2. Krok

V deň pečenia do rozkvasu pridáme múku, olej, soľ a cukor. Vzniknuté cesto necháme 4 hodiny kysnúť.

3. Krok

Po vykysnutí cesto preložíme na vymastený plech a zakryjeme ho fóliou. Necháme ho kysnúť ešte 60 minút.

4. Krok

Cesto potrieme kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme naň nakrájané olivy, paradajky, šampiňony a mozzarellu. Časť mozzarelly postrúhame a posypeme ňou vrch pizze.

5. Krok

Bezlepkovú kváskovú pizzu pečieme na 220°C približne 25 minút.

Ingrediencie
Rozkvas
125 g
bezlepková múka
125 ml
vlažná voda
1 pl
droždia
Cesto
250 g
bezlepková múka
210 ml
voda
2 pl
olej
2 kl
soľ
1 kl
cukor
Obloha
čierne olivy
mozzarella
huba
kečup
paradajka
korenie na pizzu