REKLAMA
Domáca bezlepková pizza z kvásku: Recept, ktorý naozaj funguje
Výborná bezlepková kvásková pizza, ktorá zmizne zo stola rýchlosťou blesku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Rozkvas
- 125 g bezlepková múka
- 125 ml vlažná voda
- 1 pl droždia
Cesto
- 250 g bezlepková múka
- 210 ml voda
- 2 pl olej
- 2 kl soľ
- 1 kl cukor
Obloha
- čierne olivy
- mozzarella
- huba
- kečup
- paradajka
- korenie na pizzu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
360 min.
1. Krok
Večer pred pečením si pripravíme rozvas, ktorý necháme 12 hodín pracovať pri izbovej teplote. V miske zmiešame múku s vodou a kváskom.
2. Krok
V deň pečenia do rozkvasu pridáme múku, olej, soľ a cukor. Vzniknuté cesto necháme 4 hodiny kysnúť.
3. Krok
Po vykysnutí cesto preložíme na vymastený plech a zakryjeme ho fóliou. Necháme ho kysnúť ešte 60 minút.
4. Krok
Cesto potrieme kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme naň nakrájané olivy, paradajky, šampiňony a mozzarellu. Časť mozzarelly postrúhame a posypeme ňou vrch pizze.
5. Krok
Bezlepkovú kváskovú pizzu pečieme na 220°C približne 25 minút.