REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Domáca čalamáda bez sterilizácie

Pripravte si domácu čalamádu. ktorú netreba sterilizovať a zostane chrumkavá a čerstvá. Výborne sa hodí napríklad k pečenému mäsu, rezňom, zabíjačkovým špecialitám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 2 kg hlávková kapusta Pridané do
  • 500 g Cibuľa Pridané do
  • 1 kg šalátová uhorka Pridané do
  • 1 kg paprika Pridané do
  • 400 g mrkva Pridané do
  • 300 ml ocot 8% Pridané do
  • 400 g kryštálový cukor Pridané do
  • 70 g soľ Pridané do
  • 1 pl celé čierne korenie Pridané do
  • chili paprička Pridané do
  • 3 ks bobkový list Pridané do
  • 1 čl kyselina citrónová Pridané do
  • 1 čl borkén - potravinárska konzervačná látka Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

400 min.
1. Krok

Zeleninu očistíme a nakrájame. Hlavkovú kapustu a papriku nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na mesiačiky, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame.

2. Krok

V druhej miske zmiešame kryštáľový cukor, soľ, kyselinu citrónovú, borkén, polámaný bobkový list a celé čierne korenie.

3. Krok

Zmes pridáme k nakrájanej zelenine a poriadne premiešame. Na koniec prilejeme ocot. Vodu netreba, pretože zelenina pustí dosť štavy.

4. Krok

Rukami poriadne všetko spolu premiešame a necháme 6 hodín odpočívať.

REKLAMA
5. Krok

Pripravenú zmes naložíme do pohárov. Do každého pohára môžeme vložiť jednu feferónku a zalejeme až po okraj šťavou zo zmesi. Poháre uzavieme vysterilizovaným suchým viečkom.

6. Krok

Čalamádu treba odložiť do tmavej miestnosti - špajze. Môžeme ju konzumovať približne o 1 mesiac. Po otvorení skladovať v chladničke. Takto pripravená čalamáda vydrží približne 2 roky.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (1)

Maria_Lassuova 20. 10. 2023

Mne sa nikdy nepodarí Čalamáda ani lečo vyskúšam a uvidím možno to bude teraz ďakujem ♥️💕🥹😍🥰

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4881 receptov

Pečivo

749 receptov

Mäsité jedlá

2260 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3777 receptov

Nátierky

332 receptov

Večera

4595 receptov

Raňajky

1500 receptov
Recipe author image Iwa

Domáca čalamáda bez sterilizácie

Pripravte si domácu čalamádu. ktorú netreba sterilizovať a zostane chrumkavá a čerstvá. Výborne sa hodí napríklad k pečenému mäsu, rezňom, zabíjačkovým špecialitám.

400
Minút
1
Počet porcií
Postup
1. Krok

Zeleninu očistíme a nakrájame. Hlavkovú kapustu a papriku nakrájame na tenké pásiky, cibuľu na mesiačiky, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame.

2. Krok

V druhej miske zmiešame kryštáľový cukor, soľ, kyselinu citrónovú, borkén, polámaný bobkový list a celé čierne korenie.

3. Krok

Zmes pridáme k nakrájanej zelenine a poriadne premiešame. Na koniec prilejeme ocot. Vodu netreba, pretože zelenina pustí dosť štavy.

4. Krok

Rukami poriadne všetko spolu premiešame a necháme 6 hodín odpočívať.

5. Krok

Pripravenú zmes naložíme do pohárov. Do každého pohára môžeme vložiť jednu feferónku a zalejeme až po okraj šťavou zo zmesi. Poháre uzavieme vysterilizovaným suchým viečkom.

6. Krok

Čalamádu treba odložiť do tmavej miestnosti - špajze. Môžeme ju konzumovať približne o 1 mesiac. Po otvorení skladovať v chladničke. Takto pripravená čalamáda vydrží približne 2 roky.

Ingrediencie
2 kg
hlávková kapusta
500 g
Cibuľa
1 kg
šalátová uhorka
1 kg
paprika
400 g
mrkva
300 ml
ocot 8%
400 g
kryštálový cukor
70 g
soľ
1 pl
celé čierne korenie
chili paprička
3 ks
bobkový list
1 čl
kyselina citrónová
1 čl
borkén - potravinárska konzervačná látka