REKLAMA

Zdroj: Freepik

Domáce čokoládové karamelky

Sladkosť, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Je to tiež skvelý domáci darček na vyjadrenie lásky počas sviatočných období.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 pohár kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pohár hnedý cukor Pridané do
  • 1 Pohár maslo Pridané do
  • 12 pohár ľahký kukuričný sirup Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička čistý vanilkový extrakt Pridané do
  • 1 pohár Nasekané pražené mandle Pridané do
  • 112 poháre Polosladké alebo tmavé čokoládové lupienky Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predtým, ako začnete, odporúčam vystlať misu na pečenie s rozmermi 9x13 palcov pergamenovým papierom. Verte mi, že vďaka nemu bude vyberanie karamelu z formy oveľa jednoduchšie.

2. Krok

Začnite zmiešaním cukrov, masla, kukuričného sirupu a soli vo veľkom hrnci s ťažkým dnom na miernom ohni. Zmes občas premiešajte metličkou, aby sa cukor rozpustil, a dbajte na to, aby ste zoškrabali steny hrnca, aby sa zabránilo vzniku kryštálikov cukru.

3. Krok

Keď zmes začne vrieť, pripevnite na okraj panvice teplomer na cukrovinky. Ja osobne prisahám na teplomer na cukrovinky, pretože udáva presnú teplotu. Zmes chcete variť, kým nedosiahne 290 stupňov F, čo je "štádium mäkkých trhlín". Tu je kľúčom k úspechu trpezlivosť. Môže chvíľu trvať, kým sa teplota dosiahne, ale stojí to za to.

4. Krok

Keď dosiahne požadovanú teplotu, stiahnite panvicu z ohňa a okamžite vmiešajte vanilkový extrakt a polovicu nasekaných mandlí. Zmes bude prskať, preto buďte opatrní!

REKLAMA
5. Krok

Teraz prichádza to najlepšie. Zmes vylejte na pripravený plech a rovnomerne ju rozotrite stierkou. Čokoládová poleva na karamelovom karamelovom koláči je čokoládová. Kým je karamel horúci, posypte ho čokoládovými lupienkami. Počkajte asi 5 minút, kým sa čokoláda rozpustí, a potom ju môžete pomocou špachtle rovnomerne rozotrieť po povrchu. Vrch posypeme zvyšnými mandľami.

6. Krok

Karamelový karamel nechajte úplne vychladnúť, približne 1 až 2 hodiny. Po vychladnutí ho môžete rozlomiť alebo nakrájať na kúsky. Ak chcete získať dokonalé štvorce, karamel krájajte, keď je napoly vychladnutý, uľahčí to prácu.

7. Krok

Posledný krok, ten skutočne najlepší - vychutnajte si svoj domáci karamelový karamel! Podeľte sa o kúsky karamelu s rodinou a priateľmi alebo ich zabaľte do malých roztomilých krabičiek, ktoré sú ideálnym darčekom na sviatky.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Tammers

Domáce čokoládové karamelky

Sladkosť, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Je to tiež skvelý domáci darček na vyjadrenie lásky počas sviatočných období.

120
Minút
2
Počet porcií
Postup
1. Krok

Predtým, ako začnete, odporúčam vystlať misu na pečenie s rozmermi 9x13 palcov pergamenovým papierom. Verte mi, že vďaka nemu bude vyberanie karamelu z formy oveľa jednoduchšie.

2. Krok

Začnite zmiešaním cukrov, masla, kukuričného sirupu a soli vo veľkom hrnci s ťažkým dnom na miernom ohni. Zmes občas premiešajte metličkou, aby sa cukor rozpustil, a dbajte na to, aby ste zoškrabali steny hrnca, aby sa zabránilo vzniku kryštálikov cukru.

3. Krok

Keď zmes začne vrieť, pripevnite na okraj panvice teplomer na cukrovinky. Ja osobne prisahám na teplomer na cukrovinky, pretože udáva presnú teplotu. Zmes chcete variť, kým nedosiahne 290 stupňov F, čo je "štádium mäkkých trhlín". Tu je kľúčom k úspechu trpezlivosť. Môže chvíľu trvať, kým sa teplota dosiahne, ale stojí to za to.

4. Krok

Keď dosiahne požadovanú teplotu, stiahnite panvicu z ohňa a okamžite vmiešajte vanilkový extrakt a polovicu nasekaných mandlí. Zmes bude prskať, preto buďte opatrní!

5. Krok

Teraz prichádza to najlepšie. Zmes vylejte na pripravený plech a rovnomerne ju rozotrite stierkou. Čokoládová poleva na karamelovom karamelovom koláči je čokoládová. Kým je karamel horúci, posypte ho čokoládovými lupienkami. Počkajte asi 5 minút, kým sa čokoláda rozpustí, a potom ju môžete pomocou špachtle rovnomerne rozotrieť po povrchu. Vrch posypeme zvyšnými mandľami.

6. Krok

Karamelový karamel nechajte úplne vychladnúť, približne 1 až 2 hodiny. Po vychladnutí ho môžete rozlomiť alebo nakrájať na kúsky. Ak chcete získať dokonalé štvorce, karamel krájajte, keď je napoly vychladnutý, uľahčí to prácu.

7. Krok

Posledný krok, ten skutočne najlepší - vychutnajte si svoj domáci karamelový karamel! Podeľte sa o kúsky karamelu s rodinou a priateľmi alebo ich zabaľte do malých roztomilých krabičiek, ktoré sú ideálnym darčekom na sviatky.

Ingrediencie
1 pohár
kryštálový cukor
1 pohár
hnedý cukor
1 Pohár
maslo
12 pohár
ľahký kukuričný sirup
12 čajová lyžička
soľ
1 čajová lyžička
čistý vanilkový extrakt
1 pohár
Nasekané pražené mandle
112 poháre
Polosladké alebo tmavé čokoládové lupienky