Zdroj: Freepik
Domáce čokoládové karamelky
Sladkosť, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Je to tiež skvelý domáci darček na vyjadrenie lásky počas sviatočných období.
Ingrediencie
- 1 pohár kryštálový cukor
- 1 pohár hnedý cukor
- 1 Pohár maslo
- 1⁄2 pohár ľahký kukuričný sirup
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička čistý vanilkový extrakt
- 1 pohár Nasekané pražené mandle
- 11⁄2 poháre Polosladké alebo tmavé čokoládové lupienky
Najnovšie letáky
Postup
Predtým, ako začnete, odporúčam vystlať misu na pečenie s rozmermi 9x13 palcov pergamenovým papierom. Verte mi, že vďaka nemu bude vyberanie karamelu z formy oveľa jednoduchšie.
Začnite zmiešaním cukrov, masla, kukuričného sirupu a soli vo veľkom hrnci s ťažkým dnom na miernom ohni. Zmes občas premiešajte metličkou, aby sa cukor rozpustil, a dbajte na to, aby ste zoškrabali steny hrnca, aby sa zabránilo vzniku kryštálikov cukru.
Keď zmes začne vrieť, pripevnite na okraj panvice teplomer na cukrovinky. Ja osobne prisahám na teplomer na cukrovinky, pretože udáva presnú teplotu. Zmes chcete variť, kým nedosiahne 290 stupňov F, čo je "štádium mäkkých trhlín". Tu je kľúčom k úspechu trpezlivosť. Môže chvíľu trvať, kým sa teplota dosiahne, ale stojí to za to.
Keď dosiahne požadovanú teplotu, stiahnite panvicu z ohňa a okamžite vmiešajte vanilkový extrakt a polovicu nasekaných mandlí. Zmes bude prskať, preto buďte opatrní!
Teraz prichádza to najlepšie. Zmes vylejte na pripravený plech a rovnomerne ju rozotrite stierkou. Čokoládová poleva na karamelovom karamelovom koláči je čokoládová. Kým je karamel horúci, posypte ho čokoládovými lupienkami. Počkajte asi 5 minút, kým sa čokoláda rozpustí, a potom ju môžete pomocou špachtle rovnomerne rozotrieť po povrchu. Vrch posypeme zvyšnými mandľami.
Karamelový karamel nechajte úplne vychladnúť, približne 1 až 2 hodiny. Po vychladnutí ho môžete rozlomiť alebo nakrájať na kúsky. Ak chcete získať dokonalé štvorce, karamel krájajte, keď je napoly vychladnutý, uľahčí to prácu.
Posledný krok, ten skutočne najlepší - vychutnajte si svoj domáci karamelový karamel! Podeľte sa o kúsky karamelu s rodinou a priateľmi alebo ich zabaľte do malých roztomilých krabičiek, ktoré sú ideálnym darčekom na sviatky.