REKLAMA
Zdroj: PingPongCat from Getty Images
Domáce jahodové želé
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g čerstvé jahody
- 100 g cukor
- 50 g Zemiakový škrob
- 1 pohár voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Pripravte jahody: umyte ich, odstráňte stonky a potom ich nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Na veľkej panvici umiestnite jahody s cukrom. Varíte na strednej teplote, miešajte, kým jahody nezačnú vypúšťať šťavu.
3. Krok
V malej miske premiešajte škrob s vodou, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu. Pridajte do panvice s jahodami, neustále miešajte.
4. Krok
Znížte oheň na minimum a varte do zhustenia, čo môže trvať až 5 minút.
5. Krok
Pripravený želé odložte na vychladnutie a potom podávajte - samotný alebo so šľahačkou. Dobrú chuť!