:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LbMhq8aA3Iw5xWcihuKH/dc345aa3438978d09f5737633adf58.jpeg)
Zdroj: pixabay
Domáce klobásy recept
Recept na výbornú domácu klobásu.
Ingrediencie
- 2 kg mäso bravčové (rôzne)
- 600 g bôčik
- 20 g cesnak
- 50 g soľ
- 8 g korenie čierne mleté
- 4 g rasca celá
- 30 g Paprika sladká mletá
- 10 g kryštálový cukor
- črevá bravčové
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Mäso spolu s bôčikom si nakrájame na väčšie kúsky. Dáme si ho do nádoby, ktorú môžeme uzatvoriť. Pridáme korenie, papriku, soľ, kmín a prelisovaný cesnak. Premiešame, zatvoríme a necháme postáť do druhého dňa.
Na druhý deň mäso premiešame, ak vytiekla voda vylejeme ju. Teraz môžeme zmes pomlieť. Hrubosť mletia si zvolte podľa toho, či chcte aby bola mozaika v klobáse väčšia alebo menšia.
K pomletému mäsu pridáme cukor a dobre premiešamme, môžeme miešať aj 30 minút. Zmes znova necháme odležať, najlepšie do druhého dňa ale minimálne 3 hodiny.
Teraz už klobásovú zmes môžeme plniť do čriev. Čerstvé klobásy môžeme údiť alebo piecť aj takéto čerstvé.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Domáce klobásy recept
Recept na výbornú domácu klobásu.
Mäso spolu s bôčikom si nakrájame na väčšie kúsky. Dáme si ho do nádoby, ktorú môžeme uzatvoriť. Pridáme korenie, papriku, soľ, kmín a prelisovaný cesnak. Premiešame, zatvoríme a necháme postáť do druhého dňa.
Na druhý deň mäso premiešame, ak vytiekla voda vylejeme ju. Teraz môžeme zmes pomlieť. Hrubosť mletia si zvolte podľa toho, či chcte aby bola mozaika v klobáse väčšia alebo menšia.
K pomletému mäsu pridáme cukor a dobre premiešamme, môžeme miešať aj 30 minút. Zmes znova necháme odležať, najlepšie do druhého dňa ale minimálne 3 hodiny.
Teraz už klobásovú zmes môžeme plniť do čriev. Čerstvé klobásy môžeme údiť alebo piecť aj takéto čerstvé.
Ako sa ti tento recept podaril?