REKLAMA

Zdroj: pixabay

Domáce klobásy recept

Recept na výbornú domácu klobásu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
18
  • 2 kg mäso bravčové (rôzne) Pridané do
  • 600 g bôčik Pridané do
  • 20 g cesnak Pridané do
  • 50 g soľ Pridané do
  • 8 g korenie čierne mleté Pridané do
  • 4 g rasca celá Pridané do
  • 30 g Paprika sladká mletá Pridané do
  • 10 g kryštálový cukor Pridané do
  • črevá bravčové Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mäso spolu s bôčikom si nakrájame na väčšie kúsky. Dáme si ho do nádoby, ktorú môžeme uzatvoriť. Pridáme korenie, papriku, soľ, kmín a prelisovaný cesnak. Premiešame, zatvoríme a necháme postáť do druhého dňa.

2. Krok

Na druhý deň mäso premiešame, ak vytiekla voda vylejeme ju. Teraz môžeme zmes pomlieť. Hrubosť mletia si zvolte podľa toho, či chcte aby bola mozaika v klobáse väčšia alebo menšia.

3. Krok

K pomletému mäsu pridáme cukor a dobre premiešamme, môžeme miešať aj 30 minút. Zmes znova necháme odležať, najlepšie do druhého dňa ale minimálne 3 hodiny.

4. Krok

Teraz už klobásovú zmes môžeme plniť do čriev. Čerstvé klobásy môžeme údiť alebo piecť aj takéto čerstvé.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Domáce klobásy recept

Recept na výbornú domácu klobásu.

90
Minút
18
Počet porcií
Postup
1. Krok

Mäso spolu s bôčikom si nakrájame na väčšie kúsky. Dáme si ho do nádoby, ktorú môžeme uzatvoriť. Pridáme korenie, papriku, soľ, kmín a prelisovaný cesnak. Premiešame, zatvoríme a necháme postáť do druhého dňa.

2. Krok

Na druhý deň mäso premiešame, ak vytiekla voda vylejeme ju. Teraz môžeme zmes pomlieť. Hrubosť mletia si zvolte podľa toho, či chcte aby bola mozaika v klobáse väčšia alebo menšia.

3. Krok

K pomletému mäsu pridáme cukor a dobre premiešamme, môžeme miešať aj 30 minút. Zmes znova necháme odležať, najlepšie do druhého dňa ale minimálne 3 hodiny.

4. Krok

Teraz už klobásovú zmes môžeme plniť do čriev. Čerstvé klobásy môžeme údiť alebo piecť aj takéto čerstvé.

Ingrediencie
2 kg
mäso bravčové (rôzne)
600 g
bôčik
20 g
cesnak
50 g
soľ
8 g
korenie čierne mleté
4 g
rasca celá
30 g
Paprika sladká mletá
10 g
kryštálový cukor
črevá bravčové