REKLAMA

Zdroj: Jobrestful from Getty Images

Domáce maslové croissanty

Recept na domáce maslové croissanty, ktoré si dokážete sami upiecť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 112 kl soľ Pridané do
  • 55 g cukru Pridané do
  • 214 kl sušeného droždia Pridané do
  • 240 ml mlieka Pridané do
  • 280 g masla Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie v miske. Prilejte mlieko a vypracujte cesto.

2. Krok

Cesto potom nechajte asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

3. Krok

Maslo roztlačte medzi dvomi kusmi papiera do tvaru štvorca a nechajte ho v chladničke vychladnúť. Je dôležité, aby maslo bolo studené, ale mäkké, aby sa dalo ľahko zrolovať do cesta.

4. Krok

Po hodine cesto vyvaľkáme, vložíme doň studené maslo a zvaľkáme ho do obdĺžnika.

REKLAMA
5. Krok

Cesto potom dáme opäť do chladničky, aby sa maslo v ceste nestihlo roztopiť. To je kľúčové pre dosiahnutie dokonalých vrstiev.

6. Krok

Po 30 minútach v chladničke cesto opäť vyvaľkáme, zložíme na štvrtiny a opäť necháme v chladničke odpočívať.

7. Krok

Tento proces opakujeme ešte dva krát.

8. Krok

Napokon cesto rozkrájame na trojuholníky, ktoré zrolujeme do tvaru croissantov a necháme ešte hodinu kysnúť.

REKLAMA
9. Krok

Upečieme ich pri teplote 200°C cca 15-20 minút.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Domáce maslové croissanty

Recept na domáce maslové croissanty, ktoré si dokážete sami upiecť.

200
Minút
12
Počet porcií
Postup
1. Krok

Zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie v miske. Prilejte mlieko a vypracujte cesto.

2. Krok

Cesto potom nechajte asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

3. Krok

Maslo roztlačte medzi dvomi kusmi papiera do tvaru štvorca a nechajte ho v chladničke vychladnúť. Je dôležité, aby maslo bolo studené, ale mäkké, aby sa dalo ľahko zrolovať do cesta.

4. Krok

Po hodine cesto vyvaľkáme, vložíme doň studené maslo a zvaľkáme ho do obdĺžnika.

5. Krok

Cesto potom dáme opäť do chladničky, aby sa maslo v ceste nestihlo roztopiť. To je kľúčové pre dosiahnutie dokonalých vrstiev.

6. Krok

Po 30 minútach v chladničke cesto opäť vyvaľkáme, zložíme na štvrtiny a opäť necháme v chladničke odpočívať.

7. Krok

Tento proces opakujeme ešte dva krát.

8. Krok

Napokon cesto rozkrájame na trojuholníky, ktoré zrolujeme do tvaru croissantov a necháme ešte hodinu kysnúť.

9. Krok

Upečieme ich pri teplote 200°C cca 15-20 minút.

Ingrediencie
500 g
hladká múka
112 kl
soľ
55 g
cukru
214 kl
sušeného droždia
240 ml
mlieka
280 g
masla