REKLAMA

Domáce perníčky

Vynikajúci recept na perníčky

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
30
  • 500 g Hladká múka extra špeciál Pridané do
  • 250 g práškový cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička sóda bikarbóna Pridané do
  • 1 perníkové korenie Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do
  • 15 dkg palmarin Pridané do
  • 3 polievková lyžica cukor / med Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zo všetkých práškových surovín a palmarinu v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky a potom pridáme med a vajcia.

2. Krok

Rukou spracujeme cesto na bochník. Bude sa vám dosť lepiť keďže je v ňom med. Zľahka posypeme hladkou múkou, prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hod.

3. Krok

Po odstáti vyvaľkáme na podmúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme formičkami.

4. Krok

Tip- aby sa vám formičky na cesto nelepili, dajte každú pre vykrajovaním do múky.

REKLAMA
5. Krok

Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečiem v predriatej rúre na 170C asi 10-12 min. Pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo budú chrumkavé a nie mäkké. Po upečení ich ešte horúce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4874 receptov

Nátierky

331 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4588 receptov

Torty

481 receptov

Dezert

3769 receptov

Kuracie mäso

787 receptov
Recipe author image Frommykitchendotcom

Domáce perníčky

Vynikajúci recept na perníčky

60
Minút
30
Počet porcií
Postup
1. Krok

Zo všetkých práškových surovín a palmarinu v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky a potom pridáme med a vajcia.

2. Krok

Rukou spracujeme cesto na bochník. Bude sa vám dosť lepiť keďže je v ňom med. Zľahka posypeme hladkou múkou, prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hod.

3. Krok

Po odstáti vyvaľkáme na podmúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme formičkami.

4. Krok

Tip- aby sa vám formičky na cesto nelepili, dajte každú pre vykrajovaním do múky.

5. Krok

Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečiem v predriatej rúre na 170C asi 10-12 min. Pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo budú chrumkavé a nie mäkké. Po upečení ich ešte horúce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé.

Ingrediencie
500 g
Hladká múka extra špeciál
250 g
práškový cukor
1 čajová lyžička
sóda bikarbóna
1
perníkové korenie
1 pl
kakao
15 dkg
palmarin
3 polievková lyžica
cukor / med
3
vajce