Domáce perníčky
Vynikajúci recept na perníčky
Ingrediencie
- 500 g Hladká múka extra špeciál
- 250 g práškový cukor
- 1 čajová lyžička sóda bikarbóna
- 1 perníkové korenie
- 1 pl kakao
- 15 dkg palmarin
- 3 polievková lyžica cukor / med
- 3 vajce
Najnovšie letáky
Postup
Zo všetkých práškových surovín a palmarinu v miske spracujeme cesto na podobu mrveničky a potom pridáme med a vajcia.
Rukou spracujeme cesto na bochník. Bude sa vám dosť lepiť keďže je v ňom med. Zľahka posypeme hladkou múkou, prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hod.
Po odstáti vyvaľkáme na podmúčenej doske na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme formičkami.
Tip- aby sa vám formičky na cesto nelepili, dajte každú pre vykrajovaním do múky.
Ukladáme na plech vystlaný papierom a pečiem v predriatej rúre na 170C asi 10-12 min. Pozor, aby ste ich neprepiekli, lebo budú chrumkavé a nie mäkké. Po upečení ich ešte horúce jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom. Budú krásne lesklé.