REKLAMA

Domáce rezance so špenátom

Domáce cestoviny so zdravým špenátom

REKLAMA
Neprehliadnuteľný špenát: Tieto recepty si obľúbi celá rodina!

Recept nájdeš v tomto článku

Neprehliadnuteľný špenát: Tieto recepty si obľúbi celá rodina!

Ingrediencie

porcií
6

Rezance

  • 600 g polohrubá múka Pridané do
  • 5 kus vajce Pridané do
  • voda Pridané do
  • soľ Pridané do

Omáčka

  • 1 pack čerstvého špenátu Pridané do
  • 1 pack šampiňóny v konzerve Pridané do
  • 1 pack smotana na varenie Pridané do
  • 1 kus tavený syr v črievku Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z ingrediencií na rezance vymiešame tuhšie cesto a necháme odstáť zakryté alebo zabalené vo fólii 30 minút pri izbovej teplote. Potom rozgúľame na tenko na hrúbku 2mm. Vzniknutý veľký plát jemne pomúčime z každej strany a harmonikovo poprekladáme. Následne krájame cesto na pásiky hrubé podľa toho aké široké chceme rezance mať. Varíme ich v osolenej vode pokiaľ nie sú mäkké.

2. Krok

Omáčku pripravíme opražením najemno nakrájanej cibuľky na olivovom oleji do sklovita. Následne pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a necháme pražiť. Keď šampiňóny pustia šťavu pridáme ku nim špenát, ktorý pomaly miešame aby zmenšil svoj objem. Pridáme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a pridáme syr, ktorý necháme roztopiť. Celé ešte dochutíme soľou a korením a prelisovaným cesnakom.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (1)

patrik.pe 6. 3. 2021

Domace cestoviny sa mi sice robit nechcelo, ale omacka bola vyborna :)

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4878 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3776 receptov

Mascarpone

342 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Večera

4594 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image TASTElist

Domáce rezance so špenátom

Domáce cestoviny so zdravým špenátom

60
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Z ingrediencií na rezance vymiešame tuhšie cesto a necháme odstáť zakryté alebo zabalené vo fólii 30 minút pri izbovej teplote. Potom rozgúľame na tenko na hrúbku 2mm. Vzniknutý veľký plát jemne pomúčime z každej strany a harmonikovo poprekladáme. Následne krájame cesto na pásiky hrubé podľa toho aké široké chceme rezance mať. Varíme ich v osolenej vode pokiaľ nie sú mäkké.

2. Krok

Omáčku pripravíme opražením najemno nakrájanej cibuľky na olivovom oleji do sklovita. Následne pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a necháme pražiť. Keď šampiňóny pustia šťavu pridáme ku nim špenát, ktorý pomaly miešame aby zmenšil svoj objem. Pridáme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a pridáme syr, ktorý necháme roztopiť. Celé ešte dochutíme soľou a korením a prelisovaným cesnakom.

Ingrediencie
Rezance
600 g
polohrubá múka
5 kus
vajce
voda
soľ
Omáčka
1 pack
čerstvého špenátu
1 pack
šampiňóny v konzerve
1 pack
smotana na varenie
1 kus
tavený syr v črievku
cesnak
Cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej