Domáce rezance so špenátom
Domáce cestoviny so zdravým špenátom
Ingrediencie
Rezance
- 600 g polohrubá múka
- 5 kus vajce
- voda
- soľ
Omáčka
- 1 pack čerstvého špenátu
- 1 pack šampiňóny v konzerve
- 1 pack smotana na varenie
- 1 kus tavený syr v črievku
- cesnak
- Cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Z ingrediencií na rezance vymiešame tuhšie cesto a necháme odstáť zakryté alebo zabalené vo fólii 30 minút pri izbovej teplote. Potom rozgúľame na tenko na hrúbku 2mm. Vzniknutý veľký plát jemne pomúčime z každej strany a harmonikovo poprekladáme. Následne krájame cesto na pásiky hrubé podľa toho aké široké chceme rezance mať. Varíme ich v osolenej vode pokiaľ nie sú mäkké.
Omáčku pripravíme opražením najemno nakrájanej cibuľky na olivovom oleji do sklovita. Následne pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Osolíme, okoreníme a necháme pražiť. Keď šampiňóny pustia šťavu pridáme ku nim špenát, ktorý pomaly miešame aby zmenšil svoj objem. Pridáme smotanu na varenie. Necháme zovrieť a pridáme syr, ktorý necháme roztopiť. Celé ešte dochutíme soľou a korením a prelisovaným cesnakom.
Domace cestoviny sa mi sice robit nechcelo, ale omacka bola vyborna :)