:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7rUJ5_lBZ5w-5h21uHzG/163fb07c5a40c18778be053c233184.jpeg)
Domáce rožky
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 250 ml voda
- 1 pl maslo
- 2 čl soľ
- 1 čl cukor
- 21 g droždie
Najnovšie letáky
Postup
Do misy od robota som si dala preosiatu múku, soľ, maslo.
Do malej misky som si dala 50ml vlažnej vody, cukor, droždie a nechala som vzísť kvások. Nakoniec som do múky ešte pridala zvyšných 200ml vody, kvások a zapla som robota aby nám krásne premiesil cesto. Cesto som dala kysnúť na 30 minút s tým, ze som ho zakryla vlhkou utierkou. Cesto po vykysnutí rozdelíme na 10 častí, ktoré rukami premiesime a necháme 5 minút odpočinúť. Jedna časť mala 80g. Na nepomúčenej doske valčekom vytvarujeme trojuholník, ktorý zrolujeme.Rožky dáme na plech s papierom, prikryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť. Rúru si predhrejeme na 250°C. Na spodok rúry vložíme nádobu s teplou vodou, do stredu rozohriatej rúry vložíme rožky a hneď zavrieme dvierka, aby para neunikala. Pečieme asi 10 minút do zlatistej farby. Po upečení pofŕkame rožky vodou a dáme ich vychladnúť na mriežku.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Domáce rožky
Do misy od robota som si dala preosiatu múku, soľ, maslo.
Do malej misky som si dala 50ml vlažnej vody, cukor, droždie a nechala som vzísť kvások. Nakoniec som do múky ešte pridala zvyšných 200ml vody, kvások a zapla som robota aby nám krásne premiesil cesto. Cesto som dala kysnúť na 30 minút s tým, ze som ho zakryla vlhkou utierkou. Cesto po vykysnutí rozdelíme na 10 častí, ktoré rukami premiesime a necháme 5 minút odpočinúť. Jedna časť mala 80g. Na nepomúčenej doske valčekom vytvarujeme trojuholník, ktorý zrolujeme.Rožky dáme na plech s papierom, prikryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť. Rúru si predhrejeme na 250°C. Na spodok rúry vložíme nádobu s teplou vodou, do stredu rozohriatej rúry vložíme rožky a hneď zavrieme dvierka, aby para neunikala. Pečieme asi 10 minút do zlatistej farby. Po upečení pofŕkame rožky vodou a dáme ich vychladnúť na mriežku.
Ako sa ti tento recept podaril?