Domáce rožky
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 250 ml voda
- 1 pl maslo
- 2 čl soľ
- 1 čl cukor
- 21 g droždie
Najnovšie letáky
Postup
Do misy od robota som si dala preosiatu múku, soľ, maslo.
Do malej misky som si dala 50ml vlažnej vody, cukor, droždie a nechala som vzísť kvások. Nakoniec som do múky ešte pridala zvyšných 200ml vody, kvások a zapla som robota aby nám krásne premiesil cesto. Cesto som dala kysnúť na 30 minút s tým, ze som ho zakryla vlhkou utierkou. Cesto po vykysnutí rozdelíme na 10 častí, ktoré rukami premiesime a necháme 5 minút odpočinúť. Jedna časť mala 80g. Na nepomúčenej doske valčekom vytvarujeme trojuholník, ktorý zrolujeme.Rožky dáme na plech s papierom, prikryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť. Rúru si predhrejeme na 250°C. Na spodok rúry vložíme nádobu s teplou vodou, do stredu rozohriatej rúry vložíme rožky a hneď zavrieme dvierka, aby para neunikala. Pečieme asi 10 minút do zlatistej farby. Po upečení pofŕkame rožky vodou a dáme ich vychladnúť na mriežku.