REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáci celozrnný chlieb

Zdravý celozrnný chlieb so slnečnicovými semienkami.

REKLAMA
Čo na desiatu? Chce to nápad a lákavé prevedenie – vieme, ako na to!

Recept nájdeš v tomto článku

Čo na desiatu? Chce to nápad a lákavé prevedenie – vieme, ako na to!

Ingrediencie

porcií
2
  • 3 hrnčeky špaldová múka Pridané do
  • 3 hrnčeky celozrnná múka Pridané do
  • 3 hrnčeky horúca voda Pridané do
  • 2 pl slnečnicové semienka Pridané do
  • 1 pl aktívne sušené droždie Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
  • 1 pl ocot Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Vo väčšej miske zmiešame teplú vodu s droždím a cukrom. Kvások necháme chvíľu pracovať a potom prilejeme olej s octom.

2. Krok

Ku kvásku postupne prisýpame múky a soľ. Vznikne cesto, ktoré je riedke a lepivé.

3. Krok

Cesto na celozrnný chlieb necháme približne hodinu kysnúť na teplom mieste.

4. Krok

Po vykysnutí cesto pomocou stierky presunieme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

REKLAMA
5. Krok

Celozrnný chlieb na povrchu narežeme a posypeme slnečnicovými semienkami. Pečieme ho v predhriatej rúre na 185°C zhruba 50 minút.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Domáci celozrnný chlieb

Zdravý celozrnný chlieb so slnečnicovými semienkami.

120
Minút
2
Počet porcií
Postup
1. Krok

Vo väčšej miske zmiešame teplú vodu s droždím a cukrom. Kvások necháme chvíľu pracovať a potom prilejeme olej s octom.

2. Krok

Ku kvásku postupne prisýpame múky a soľ. Vznikne cesto, ktoré je riedke a lepivé.

3. Krok

Cesto na celozrnný chlieb necháme približne hodinu kysnúť na teplom mieste.

4. Krok

Po vykysnutí cesto pomocou stierky presunieme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

5. Krok

Celozrnný chlieb na povrchu narežeme a posypeme slnečnicovými semienkami. Pečieme ho v predhriatej rúre na 185°C zhruba 50 minút.

Ingrediencie
3 hrnčeky
špaldová múka
3 hrnčeky
celozrnná múka
3 hrnčeky
horúca voda
2 pl
slnečnicové semienka
1 pl
aktívne sušené droždie
1 pl
cukor
1 pl
olej
1 pl
ocot
1 kl
soľ