Zdroj: Canva
Domáci cibuľový chlieb
Recept na chutný a chrumkavý domáci cibuľový chlieb.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 1 lyžička soli
- 2 Lyžice cukru
- 350 ml vody
- 2 šálky nakrájanej cibule
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme kvások. Droždie a cukor rozmiešame vo vlažnej vode, pridáme polovicu múky a vymiešame hladké cesto. Zostane nám teda polovica múky.
Kvások necháme kysnúť cca 15 minút, aby droždie začalo pracovať.
Medzitým si na panvici opražíme cibuľu do zlatista. Musí byť úplne vychladnutá pred tým, ako ju pridáme do cesta.
Vychladnutú cibuľu pridáme do kvásku a pridáme aj zvyšok múky a soľ.
Potom vymiesime hladké cesto. Ak je príliš lepkavé, pridáme trochu múky. Ak je príliš tuhé, pridáme trochu vody. Cesto musí byť hladké a vláčne.
Potom cesto preložíme do vyhriatej pekárne alebo na plech potiahnutý papierom na pečenie. Necháme ho kysnúť ešte cca 1,5 h.
Potom ho pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 - 45 minút alebo si ho upečieme v domácej pekárničke.