REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáci cibuľový chlieb

Recept na chutný a chrumkavý domáci cibuľový chlieb.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 lyžička soli Pridané do
  • 2 Lyžice cukru Pridané do
  • 350 ml vody Pridané do
  • 2 šálky nakrájanej cibule Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme kvások. Droždie a cukor rozmiešame vo vlažnej vode, pridáme polovicu múky a vymiešame hladké cesto. Zostane nám teda polovica múky.

2. Krok

Kvások necháme kysnúť cca 15 minút, aby droždie začalo pracovať.

3. Krok

Medzitým si na panvici opražíme cibuľu do zlatista. Musí byť úplne vychladnutá pred tým, ako ju pridáme do cesta.

4. Krok

Vychladnutú cibuľu pridáme do kvásku a pridáme aj zvyšok múky a soľ.

REKLAMA
5. Krok

Potom vymiesime hladké cesto. Ak je príliš lepkavé, pridáme trochu múky. Ak je príliš tuhé, pridáme trochu vody. Cesto musí byť hladké a vláčne.

6. Krok

Potom cesto preložíme do vyhriatej pekárne alebo na plech potiahnutý papierom na pečenie. Necháme ho kysnúť ešte cca 1,5 h.

7. Krok

Potom ho pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 - 45 minút alebo si ho upečieme v domácej pekárničke.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Domáci cibuľový chlieb

Recept na chutný a chrumkavý domáci cibuľový chlieb.

200
Minút
1
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv si pripravíme kvások. Droždie a cukor rozmiešame vo vlažnej vode, pridáme polovicu múky a vymiešame hladké cesto. Zostane nám teda polovica múky.

2. Krok

Kvások necháme kysnúť cca 15 minút, aby droždie začalo pracovať.

3. Krok

Medzitým si na panvici opražíme cibuľu do zlatista. Musí byť úplne vychladnutá pred tým, ako ju pridáme do cesta.

4. Krok

Vychladnutú cibuľu pridáme do kvásku a pridáme aj zvyšok múky a soľ.

5. Krok

Potom vymiesime hladké cesto. Ak je príliš lepkavé, pridáme trochu múky. Ak je príliš tuhé, pridáme trochu vody. Cesto musí byť hladké a vláčne.

6. Krok

Potom cesto preložíme do vyhriatej pekárne alebo na plech potiahnutý papierom na pečenie. Necháme ho kysnúť ešte cca 1,5 h.

7. Krok

Potom ho pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 - 45 minút alebo si ho upečieme v domácej pekárničke.

Ingrediencie
500 g
hladká múka
1 lyžička
soli
2 Lyžice
cukru
350 ml
vody
2 šálky
nakrájanej cibule