Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Výborné ľahučké sladké pečivo s bohatou plnkou🙂 Svojou chuťou a cestom sa podobá vianočke a je vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku kávičke.
Ingrediencie
Cesto
- 800 g múka
- 150 cukor kryštál
- 250 g zmäknuté maslo
- 4 dl mlieko
- 1 kl soľ
- 3 pl kakao
- 2 pl olej
Plnka
- lekvár slivkový alebo iný
- Nutella
Na potretie
- 1 ks vajce
- kúsok maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z uvedených prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti do dvoch misiek. Jedno cesto necháme takto biele, len ho upravíme trochu do bochníka a poprášime múkou. Do druhého cesta zapracujeme s olejom rozmiešané kakao. Cesto tiež trošku upravíme do bochníka. Cestá zakryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
Nakysnuté biele cesto vyváľkame na velký kruh. Na to dáme kakaové cesto, ktoré natiahneme na rovnakú velkosť kruhu. Ak chcete, môžte ho tiež vyváľkať, ja ho naťahujem🙂 Ide to velmi lahko, ak chcete pozrite si celý postup vo videu.
Hotový kruh pokrájame na 8 trojuholníkov, ktoré plníme ľubovolným lekvárom a nutellou. Môžte dať kludne aj inú plnku, celkom podla vašej chuti. Trojuholníky napokon zlahka skrútime do tvaru rožka a poukladáme na plech s papierom. Rožky necháme takto oddychovať kým sa nám rúra nezohreje. Keď sa nám už rúra zohriala, rožky natrieme vajcom a dáme piecť na 190°C cca.25 minút. Pre istotu si to treba sledovať.
Upečené pečivo hneď po vybratí z rúry natrieme kúskom masla a napokon necháme vychladnúť. Pred podávaním môžme rožky posypať aj práškovým cukrom.
Rožky sú úžasné, cesto lahučké a samo o sebe velmi chutné. Plnky je v pečive naozaj dosť, takže nemusíte zvlášť natierať🙂 Sú vhodné nielen na raňajky, ale na desiatu, piknik, alebo aj výlet. Vlastne tieto super rožky chutia úplne všade!!! Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1