:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2XaOk55Z7CbmFl_ludtW/e03f67f99f3c92babd6fda54b13888.jpeg)
Fantastické domáce rožky
Recept na fantastické domáce rožky, ktoré upečiete za dopoludnie. Chutia úžasne. Pečiem ich každú nedeľu. Tie, ktoré nestihnete zjesť v deň upečenia doporučujem dať do mraziaka, aby ostali čerstvé. Potom ich len vytiahnete kedy budete potrebovať.
Ingrediencie
- 300 g múka
- 200 g špaldová múka
- 15 g čerstvé droždie
- 300 ml teplá prevarená voda
- 55 g maslo
- 2 pl soľ
- 1 čl kryštálový cukor
- na potretie mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Ako prvé si pripravíme kvások. Zmiešame cukor s vodou a droždím. Kvások necháme 20 minút pracovať.
Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie. V miske zmiešame múky, soľ, roztopené maslo. Pridáme kvások.
Zdroj: Vlastná fotka
Vypracované cesto necháme prikryté kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
Zdroj: Vlastná fotka
Po hodine kysnutia z cesta vytvarujeme guľky o gramáži cca 80g.
Zdroj: Vlastná fotka
Guľky necháme prikryté kysnúť približne 30 minút.
Po uplynutí doby začneme tvarovať cesto na rožky. Guľku vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a ztočíme ho od dlhšej strany k špicu trojuholníka. Vytvarované rožky necháme odpočívať na plechu ďaľšiu pol hodinku.
Pred pečením ich potrieme mliekom.
Zdroj: Vlastná fotka
Domáce rožky pečieme v predhriatej rúre na 250°C - najprv 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 200°C a pečieme ešte 7 minút. V momente kedy vložíme do trúby plech s rožkami, najelejeme 100 ml vriacej vody do malého hrnčeka alebo plechu a vložíme na spodok rúry.
Zdroj: Vlastná fotka
Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke.
Zdroj: Vlastná fotka
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Fantastické domáce rožky
Recept na fantastické domáce rožky, ktoré upečiete za dopoludnie. Chutia úžasne. Pečiem ich každú nedeľu. Tie, ktoré nestihnete zjesť v deň upečenia doporučujem dať do mraziaka, aby ostali čerstvé. Potom ich len vytiahnete kedy budete potrebovať.
Ako prvé si pripravíme kvások. Zmiešame cukor s vodou a droždím. Kvások necháme 20 minút pracovať.
Medzitým si pripravíme ostatné ingrediencie. V miske zmiešame múky, soľ, roztopené maslo. Pridáme kvások.
Vypracované cesto necháme prikryté kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.
Po hodine kysnutia z cesta vytvarujeme guľky o gramáži cca 80g.
Guľky necháme prikryté kysnúť približne 30 minút.
Po uplynutí doby začneme tvarovať cesto na rožky. Guľku vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a ztočíme ho od dlhšej strany k špicu trojuholníka. Vytvarované rožky necháme odpočívať na plechu ďaľšiu pol hodinku.
Pred pečením ich potrieme mliekom.
Domáce rožky pečieme v predhriatej rúre na 250°C - najprv 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 200°C a pečieme ešte 7 minút. V momente kedy vložíme do trúby plech s rožkami, najelejeme 100 ml vriacej vody do malého hrnčeka alebo plechu a vložíme na spodok rúry.
Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke.
Ako sa ti tento recept podaril?