Fazulačka so slížami a bez múky
Fazuľu má každý rád, varí sa na x spôsobov, ja som si upravila podľa seba keďže múku nerada v jedlách používam, kde ju neni treba a dá sa nahradiť varím bez múky. Skúste 🤗
Ingrediencie
- 700 g fazuľa strakatá
- 1 ks väčšia mrkva
- 1 ks väčší petržlen
- 1⁄2 kaleráb
- 1⁄2 menšieho zeleru
- 160 g slanina mäsité
- 1 ks cibuľa červená
- 600 g zemiaky
- 3 l vody
- 1 ks väčšia rajčina
- 4 ks strúčky cesnak
- soľ
- ml korenie
- vegeta
- Červená mletá paprika
- drvený kmín
- vňať
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Vopred deň pred varením si namočime fazuľu.Ja si vždy namočím viac a zbytok čo nepoužijem dám do vrecka a do mrazáku. Mám pripravené pre ďalší obed a bez čakania 🙂.
A ideme variť dnešný obedík,,,do hrnca dáme namočenú fazuľu k tomu pridáme mleté korenie a vodou zalejeme.
Dáme variť a medzi tým si očistíme, zeleninu a pridáme do už variacej sa fazule . Posolíme ,pridáme kmín, papriku,soľ,vňať vcelku.
V menšom hrnčeku uvaríme vačsiu rajčinu ideálna je mäsová, ale keď nemáme postačí aj normálna . Rozmixujeme a cez sitko vlejeme do fazule.
Na panvici osmahneme planšiu slaninku a cibuľu na drobno nakrájanú,tiež pridáme k fazuli.
Varíme všetko spolu a keď vidíme že fazuľka je mäkká pridáme nadrobno nakrájané zemiaky.
Varíme do mäkka a pred koncom odoberieme zeleninu a časť fazule zo zemiakmi a dobre jemno roxmixujeme a späť pridáme k fazuli, toto nám pekne polievočku zahustí aj bez múky.
Dochutíme kto chce môže pridať vegetu.
Na tanierku pridáme najemno nakrájanú vňať a kto chce rezančeky široké. Robievam doma ,ale využívam aj rýchlu formu z obchodu.
Tak dobrú chuť,,