Fazuľová polievka s údeným rebrom
Polievka, ktorá chuti snáď každému. Ja ju varím bez múky ale na chuti sa nič nemení .
Ingrediencie
- 730 g údené rebro
- 3 l voda
- 1 cibuľa veľká
- 620 g fazuľa
- 790 g zemiak
- 40 g krúpy
- 30 g umytá a najemno nasekaná petržlenová vňať
- 1 petržlen
- 135 g zeler
- 1 mrkva
- 4 cesnak
- údená mletá paprika
- červená mletá paprika
- soľ
- korenie 4 farebné
- vegeta
- sušená bazalka
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Do časti vody si dáme variť údené rebrá, pridáme k nim trošku soli a asi 5 -6 bobuliek nového korenia,bazalku alebo majoránku a väčšiu cibuľu.Uvaríme do mäkka.
Do väčšie hrnca dáme variť vopred deň namočenú fazuľu, ja som použila veľkú švábku.Pridáme k nej dva väčšie zemiaky,mrkvu,zeler, petržlen,trošku soli a čerstvo namleté štvorfarebné korenie.
Ak máme zeleninu a zemiaky uvarené, vyberieme to,, môžeme aj pár fazuliek k tomu a trochu vody ,,dobre to rozmixujeme.Vznikne nám hustá kaša ktorou polievku zahustíme.
Keď nám fazuľa zmäkne, pridáme ostatné zemiaky nakrájané na kocky ,premyté krúpy a uvaríme do mäkka, pridáme vodu (precedenú)z rebier a hustú kašu zo zeleniny . Dochutíme koreninami,vegetou,soľou. Nakoniec pridáme obraté mäsko z rebierok a vňaťku.Spolu ešte chvíľku povaríme a môžeme dať na tanier . Kto má rád aj s hrubými rezancami. Dobrú chuť