Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Fazuľová s klobásou
Hustá fazuľová polievka s klobásou, bylinkami a hrubými rezancami je plnohodnotné jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva s chlebom alebo pečivom a môže byť ideálne pre chladné dni.
Ingrediencie
- 500 g fazuľa
- 1 kl vegeta
- 2 ks bobkový list
- 5 ks zemiaky
- 6 ks strúčikov cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 1 pl hladká múka
- 1 ks klobása
- olej
- soľ a korenie
- voda
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Fazuľu je potrebné namočiť do vody deň vopred.
Na druhý deň fazuľu varíme, tak aby bola voda trochu nad ňou a dochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a vegetou.
Zhruba po 20 minútach pridáme do fazuľovej polievky polovicku na drobno nakrájanej cibule.
Keď fazuľa zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané zemiaky s cesnakom. Dolejeme tiež vodu.
Z druhej polovice cibule pripravíme zápražku a to tak, že ju nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pridáme hladkú múku.
Klobásu nakrájame na kolieska a opražíme ich na panvici.
Zápražku a klobásku pridáme do polievky až na záver, keď sú zemiaky uvarené.
Komentáre (2)
Ak pridas pred varenim sol,tak bude fazula dlhsie tvrda
M ňam ,výborná ďakujem