:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EkCHx7-iLahY3gOETENS/d67e5931a686a7ba371ca7938f1124.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Fazuľová s klobásou
Hustá fazuľová polievka s klobásou, bylinkami a hrubými rezancami je plnohodnotné jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva s chlebom alebo pečivom a môže byť ideálne pre chladné dni.
Ingrediencie
- 500 g fazuľa
- 1 kl vegeta
- 2 ks bobkový list
- 5 ks zemiaky
- 6 ks strúčikov cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 1 pl hladká múka
- 1 ks klobása
- olej
- soľ a korenie
- voda
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Fazuľu je potrebné namočiť do vody deň vopred.
Na druhý deň fazuľu varíme, tak aby bola voda trochu nad ňou a dochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a vegetou.
Zhruba po 20 minútach pridáme do fazuľovej polievky polovicku na drobno nakrájanej cibule.
Keď fazuľa zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané zemiaky s cesnakom. Dolejeme tiež vodu.
Z druhej polovice cibule pripravíme zápražku a to tak, že ju nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pridáme hladkú múku.
Klobásu nakrájame na kolieska a opražíme ich na panvici.
Zápražku a klobásku pridáme do polievky až na záver, keď sú zemiaky uvarené.
Ako sa ti tento recept podaril?
Komentáre (2)
M ňam ,výborná ďakujem
Ak pridas pred varenim sol,tak bude fazula dlhsie tvrda
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Fazuľová s klobásou
Hustá fazuľová polievka s klobásou, bylinkami a hrubými rezancami je plnohodnotné jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva s chlebom alebo pečivom a môže byť ideálne pre chladné dni.
Fazuľu je potrebné namočiť do vody deň vopred.
Na druhý deň fazuľu varíme, tak aby bola voda trochu nad ňou a dochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a vegetou.
Zhruba po 20 minútach pridáme do fazuľovej polievky polovicku na drobno nakrájanej cibule.
Keď fazuľa zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané zemiaky s cesnakom. Dolejeme tiež vodu.
Z druhej polovice cibule pripravíme zápražku a to tak, že ju nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pridáme hladkú múku.
Klobásu nakrájame na kolieska a opražíme ich na panvici.
Zápražku a klobásku pridáme do polievky až na záver, keď sú zemiaky uvarené.
Ďakujem, nabudúce vyskúšam nesoliť