REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Fazuľová s klobásou

Hustá fazuľová polievka s klobásou, bylinkami a hrubými rezancami je plnohodnotné jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva s chlebom alebo pečivom a môže byť ideálne pre chladné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g fazuľa Pridané do
  • 1 kl vegeta Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • 5 ks zemiaky Pridané do
  • 6 ks strúčikov cesnaku Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 ks klobása Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • voda Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Fazuľu je potrebné namočiť do vody deň vopred.

2. Krok

Na druhý deň fazuľu varíme, tak aby bola voda trochu nad ňou a dochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a vegetou.

3. Krok

Zhruba po 20 minútach pridáme do fazuľovej polievky polovicku na drobno nakrájanej cibule.

4. Krok

Keď fazuľa zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané zemiaky s cesnakom. Dolejeme tiež vodu.

REKLAMA
5. Krok

Z druhej polovice cibule pripravíme zápražku a to tak, že ju nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pridáme hladkú múku.

6. Krok

Klobásu nakrájame na kolieska a opražíme ich na panvici.

7. Krok

Zápražku a klobásku pridáme do polievky až na záver, keď sú zemiaky uvarené.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Komentáre (2)

martakubo66@gmail.com 18. 11. 2024

M ňam ,výborná ďakujem

ZdendoOhlreich 19. 8. 2023

Ak pridas pred varenim sol,tak bude fazula dlhsie tvrda

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4878 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3776 receptov

Mascarpone

342 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Večera

4594 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Fazuľová s klobásou

Hustá fazuľová polievka s klobásou, bylinkami a hrubými rezancami je plnohodnotné jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva s chlebom alebo pečivom a môže byť ideálne pre chladné dni.

80
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Fazuľu je potrebné namočiť do vody deň vopred.

2. Krok

Na druhý deň fazuľu varíme, tak aby bola voda trochu nad ňou a dochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a vegetou.

3. Krok

Zhruba po 20 minútach pridáme do fazuľovej polievky polovicku na drobno nakrájanej cibule.

4. Krok

Keď fazuľa zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané zemiaky s cesnakom. Dolejeme tiež vodu.

5. Krok

Z druhej polovice cibule pripravíme zápražku a to tak, že ju nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pridáme hladkú múku.

6. Krok

Klobásu nakrájame na kolieska a opražíme ich na panvici.

7. Krok

Zápražku a klobásku pridáme do polievky až na záver, keď sú zemiaky uvarené.

Ingrediencie
500 g
fazuľa
1 kl
vegeta
2 ks
bobkový list
5 ks
zemiaky
6 ks
strúčikov cesnaku
1 ks
Cibuľa
1 pl
hladká múka
1 ks
klobása
olej
soľ a korenie
voda