FRANCÚZSKE MINI BAGETKY S CESNAKOVÝM MASLOM
Bola to moja premiéra a na pohľad síce nevyzerajú moc lákavo , ale chuťovo sú fajn. Kto má rád cesnak, tak si pri tomto pečivku určite príde na svoje.
Ingrediencie
- 250 ml vlažná voda
- 1 kl kryštálový cukor
- 1 bal sušené droždie g
- 550 g hladká múka
- pol KL soľ
- cesnak
- maslo
- soľ
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Z vlažnej vody, cukru a sušeného droždia vymiešame kvások a necháme ho zaktivovať, približne 15 minút. Na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, prilejeme kvások a rukami spracujeme celistvé a pružné cesto. Cesto vložíme do misky, zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 7 až 8 častí. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu, potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte asi 10 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme cesnakové maslo. Zmiešame maslo s prelisovaným cesnakom, soľou a petržlenovou vňaťou, poriadne premiešame a plníme ním medzierky na bagetách. Pečieme na 150°C asi tak 10-15 minút.