REKLAMA
FRANCÚZSKE MINI BAGETKY S CESNAKOVÝM MASLOM

FRANCÚZSKE MINI BAGETKY S CESNAKOVÝM MASLOM

Bola to moja premiéra a na pohľad síce nevyzerajú moc lákavo , ale chuťovo sú fajn. Kto má rád cesnak, tak si pri tomto pečivku určite príde na svoje.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 250 ml vlažná voda Pridané do
  • 1 kl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 bal sušené droždie g Pridané do
  • 550 g hladká múka Pridané do
  • pol KL soľ Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

150 min.

Z vlažnej vody, cukru a sušeného droždia vymiešame kvások a necháme ho zaktivovať, približne 15 minút. Na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, prilejeme kvások a rukami spracujeme celistvé a pružné cesto. Cesto vložíme do misky, zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 7 až 8 častí. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu, potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte asi 10 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme cesnakové maslo. Zmiešame maslo s prelisovaným cesnakom, soľou a petržlenovou vňaťou, poriadne premiešame a plníme ním medzierky na bagetách. Pečieme na 150°C asi tak 10-15 minút.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4882 receptov

Veľkonočné

245 receptov

Mäsité jedlá

2260 receptov

Dezert

3778 receptov

Mascarpone

342 receptov

Pečivo

750 receptov

Nátierky

332 receptov

Večera

4596 receptov
Recipe author image Naty

FRANCÚZSKE MINI BAGETKY S CESNAKOVÝM MASLOM

Bola to moja premiéra a na pohľad síce nevyzerajú moc lákavo , ale chuťovo sú fajn. Kto má rád cesnak, tak si pri tomto pečivku určite príde na svoje.

150
Minút
8
Počet porcií
Postup

Z vlažnej vody, cukru a sušeného droždia vymiešame kvások a necháme ho zaktivovať, približne 15 minút. Na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, prilejeme kvások a rukami spracujeme celistvé a pružné cesto. Cesto vložíme do misky, zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 7 až 8 častí. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu, potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte asi 10 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme cesnakové maslo. Zmiešame maslo s prelisovaným cesnakom, soľou a petržlenovou vňaťou, poriadne premiešame a plníme ním medzierky na bagetách. Pečieme na 150°C asi tak 10-15 minút.

Ingrediencie
250 ml
vlažná voda
1 kl
kryštálový cukor
1 bal
sušené droždie g
550 g
hladká múka
pol
KL soľ
cesnak
maslo
soľ
petržlenová vňať