REKLAMA
Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Robia sa na veľa spôsobov ,ja som si vybrala z každého receptu niečo a vznikol tento jednoduchý recept.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 20 g bravčová masť Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 360 g kabanos alebo iná klobása Pridané do
  • 820 g uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 8 vajce na tvrdo Pridané do
  • 200 g kyslá pochúťková smotana Pridané do
  • 200 ml mlieko Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 30 g horčica Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a vajcia na tvrdo.Pozor aby sa zemiaky nerozvarili. Cibuľu zbavíme šupky,nakrájame nadrobno a dáme do panvice kde sme si rozpustili trošku masti.Na osmaženú cibuľu pridáme na malé kocky nakrájaný kabanos( alebo inú klobásku podľa Vašej chuti),tiež ho osmahneme.

2. Krok

Zemiaky po uvarení scedíme a po vychladnutí ošúpeme zo šupky. Vyšší pekáč vymastíme a poukladáme nakrájané alebo pretlačený zemiaky .Osolíme a okoreníme.

3. Krok

Pridáme osmahnutú klobásku s cibuľkou,,väčšiu polovicu.Na to poukladáme pretlačené alebo nakrájané vajcia a zbytok klobásky.

4. Krok

Urobíme si zálievku :vajcia surové, mlieko,horčicu (ja som použila horčicovú majolku)a pochúťkovú smotanu dobre rozmiešame. Môžeme s troškou poliať vrstvu v pekáči a zakryjeme zbytkom zemiakov ,posolíme, pokoreníme a zbytkom mliekovej zálievky polejeme ,,môžeme posypať červenou paprikou .

REKLAMA
5. Krok

Prikryjeme a dáme do rúry cca na 40 min ,,potom odkryjeme a už len zapečieme. Vhodná príloha je zaváraná uhorka ale to už nechám na Vás. Dobrú chuť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

749 receptov

Obed

4881 receptov

Mäsité jedlá

2260 receptov

Nátierky

332 receptov

Dezert

3777 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4595 receptov

Raňajky

1500 receptov
Recipe author image TASTElist

Francúzske zemiaky

Robia sa na veľa spôsobov ,ja som si vybrala z každého receptu niečo a vznikol tento jednoduchý recept.

40
Minút
6
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a vajcia na tvrdo.Pozor aby sa zemiaky nerozvarili. Cibuľu zbavíme šupky,nakrájame nadrobno a dáme do panvice kde sme si rozpustili trošku masti.Na osmaženú cibuľu pridáme na malé kocky nakrájaný kabanos( alebo inú klobásku podľa Vašej chuti),tiež ho osmahneme.

2. Krok

Zemiaky po uvarení scedíme a po vychladnutí ošúpeme zo šupky. Vyšší pekáč vymastíme a poukladáme nakrájané alebo pretlačený zemiaky .Osolíme a okoreníme.

3. Krok

Pridáme osmahnutú klobásku s cibuľkou,,väčšiu polovicu.Na to poukladáme pretlačené alebo nakrájané vajcia a zbytok klobásky.

4. Krok

Urobíme si zálievku :vajcia surové, mlieko,horčicu (ja som použila horčicovú majolku)a pochúťkovú smotanu dobre rozmiešame. Môžeme s troškou poliať vrstvu v pekáči a zakryjeme zbytkom zemiakov ,posolíme, pokoreníme a zbytkom mliekovej zálievky polejeme ,,môžeme posypať červenou paprikou .

5. Krok

Prikryjeme a dáme do rúry cca na 40 min ,,potom odkryjeme a už len zapečieme. Vhodná príloha je zaváraná uhorka ale to už nechám na Vás. Dobrú chuť.

Ingrediencie
20 g
bravčová masť
1
Cibuľa
360 g
kabanos alebo iná klobása
820 g
uvarené zemiaky v šupke
8
vajce na tvrdo
200 g
kyslá pochúťková smotana
200 ml
mlieko
2
vajcia
30 g
horčica
soľ a korenie