:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mK6n1_UXuW6k7D7uQoup/4b466cb7379885fe0b109ab62a8ce8.jpeg)
Francúzske zemiaky
Robia sa na veľa spôsobov ,ja som si vybrala z každého receptu niečo a vznikol tento jednoduchý recept.
Ingrediencie
- 20 g bravčová masť
- 1 Cibuľa
- 360 g kabanos alebo iná klobása
- 820 g uvarené zemiaky v šupke
- 8 vajce na tvrdo
- 200 g kyslá pochúťková smotana
- 200 ml mlieko
- 2 vajcia
- 30 g horčica
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a vajcia na tvrdo.Pozor aby sa zemiaky nerozvarili. Cibuľu zbavíme šupky,nakrájame nadrobno a dáme do panvice kde sme si rozpustili trošku masti.Na osmaženú cibuľu pridáme na malé kocky nakrájaný kabanos( alebo inú klobásku podľa Vašej chuti),tiež ho osmahneme.
Zemiaky po uvarení scedíme a po vychladnutí ošúpeme zo šupky. Vyšší pekáč vymastíme a poukladáme nakrájané alebo pretlačený zemiaky .Osolíme a okoreníme.
Pridáme osmahnutú klobásku s cibuľkou,,väčšiu polovicu.Na to poukladáme pretlačené alebo nakrájané vajcia a zbytok klobásky.
Urobíme si zálievku :vajcia surové, mlieko,horčicu (ja som použila horčicovú majolku)a pochúťkovú smotanu dobre rozmiešame. Môžeme s troškou poliať vrstvu v pekáči a zakryjeme zbytkom zemiakov ,posolíme, pokoreníme a zbytkom mliekovej zálievky polejeme ,,môžeme posypať červenou paprikou .
Prikryjeme a dáme do rúry cca na 40 min ,,potom odkryjeme a už len zapečieme. Vhodná príloha je zaváraná uhorka ale to už nechám na Vás. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Francúzske zemiaky
Robia sa na veľa spôsobov ,ja som si vybrala z každého receptu niečo a vznikol tento jednoduchý recept.
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a vajcia na tvrdo.Pozor aby sa zemiaky nerozvarili. Cibuľu zbavíme šupky,nakrájame nadrobno a dáme do panvice kde sme si rozpustili trošku masti.Na osmaženú cibuľu pridáme na malé kocky nakrájaný kabanos( alebo inú klobásku podľa Vašej chuti),tiež ho osmahneme.
Zemiaky po uvarení scedíme a po vychladnutí ošúpeme zo šupky. Vyšší pekáč vymastíme a poukladáme nakrájané alebo pretlačený zemiaky .Osolíme a okoreníme.
Pridáme osmahnutú klobásku s cibuľkou,,väčšiu polovicu.Na to poukladáme pretlačené alebo nakrájané vajcia a zbytok klobásky.
Urobíme si zálievku :vajcia surové, mlieko,horčicu (ja som použila horčicovú majolku)a pochúťkovú smotanu dobre rozmiešame. Môžeme s troškou poliať vrstvu v pekáči a zakryjeme zbytkom zemiakov ,posolíme, pokoreníme a zbytkom mliekovej zálievky polejeme ,,môžeme posypať červenou paprikou .
Prikryjeme a dáme do rúry cca na 40 min ,,potom odkryjeme a už len zapečieme. Vhodná príloha je zaváraná uhorka ale to už nechám na Vás. Dobrú chuť.
Ako sa ti tento recept podaril?